Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szocialis1111A Környei Segítő Szolgálat munkatársait köszöntötte és részesítette jutalomban pénteken Beke László polgármester. A szolgálat 2008 júliusa óta a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmény fenntartásában működik, ám a környei önkormányzat azóta is folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a szociális gondozók munkakörülményeire, tevékenységük elismerésére.

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. A javaslat a Szociális Munkások Nemzetközi Szervezetétől származik, Magyarországon az országgyűlés 1999-ben hozott erről határozatot, és azóta ehhez a naphoz kapcsolódóan országszerte megemlékeznek a szociális ellátásban dolgozók áldozatos munkájáról.

Pénteken a falubeliek és az önkormányzat nevében fejezte ki köszönetét a Környei Segítő Szolgálat munkatársai számára Beke László polgármester, aki kiemelte: bár a község nem tartozik a hátrányos helyzetű települések közé, a faluban is élnek ellátásra, segítségre szoruló emberek, akik mindig számíthatnak a szolgálat szívvel, lélekkel végzett munkájára. Mindemellett a gondozók nem csupán velük ápolnak személyes, jó kapcsolatot, hanem intézményi szinten a területhez kapcsolódó szervezetekkel, személyekkel, mint a Vöröskereszt, háziorvosok, polgármesteri hivatal, gyermekvédelem, iskola, óvoda. Ez pedig elengedhetetlen feltétele a színvonalas szociális feladatellátásnak – fogalmazott a polgármester, s a virágok és pénzjutalom átadása előtt azért is köszönetét fejezte ki, amiért a kollektíva a község rendezvényeinek is aktív segítője. Az első hívó szóra érkeznek, s öröm látni, hogy ezeket a feladatokat is szeretettel, örömmel látják el: legyen az például lángos sütés a majálison, forralt bor, tea készítése, osztása Advent első vasárnapján, gulyásosztás a nagyobb rendezvényeken – hangzott el a méltatásban.

A faluban szociális érkeztetésben több mint 120 személy részesül, az érintettek többsége – köztük külterületeken élők is – kéri a házhozszállítást. Az idősek nappali klubjának jelenleg 27 tagja van, az öt szociális gondozó, ápoló mellettük, valamint az étkeztetési feladatok ellátása mellett kilenc embernek nyújt napi segítséget a házi gondozás keretein belül a fürdéshez, borotválkozáshoz, hajvágáshoz, a ruhaneműk tisztántartásához, végzik a takarítást, bevásárlást, s mindazon segítő tevékenységet, amelyek az egyedül élő, elesett emberek életkörülményeinek jobbítását eredményezik.

Megosztás