Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Első alkalommal 2019-ben hirdetett kutyaeledel gyűjtést a környei Művelődési Ház az április 4-ei Gazdátlan Háziállatok Világnapja alkalmából Hadverő Katinka, az intézmény munkatársának kezdeményezésére. Ő nem sokkal korábban fogadott örökbe egy talált kutyust, egyben az Oroszlányi Ebrendészeti Telep önkéntese, így a felajánlásokat a szomszédos város mentett kutyusai nevében fogadta a Művelődési Ház.

A kezdeményezés már az első évben sikeresnek bizonyult, majdnem 115 kiló táp és sok konzerv, fertőtlenítőszer érkezett, ám bármennyire is ígérkezett reménytelinek a folytatás, a koronavírus járvány miatt 2020-ban elmaradt. A kollektíva végül a korlátozások, az intézmény zárva tartása mellett is „megálmodta”, miként tudná idén megvalósítani a jótékony akciót: az adományokat a Művelődési Ház március 16-ától több mint három héten át várta a hátsó öltözők bejáratánál, a két ajtó között, ahol a mentett kutyusok nevében kis ajándék, jelvény fogadta a támogatókat. A jelvényekből 35 darab fogyott el, így biztos, hogy legalább ennyien segítettek felajánlásaikkal, amiért a szervezők, az Oroszlányi Ebrendészeti Telep munkatársai, kutyusai ezúton fejezik ki köszönetüket!

A felajánlásokért április 14-én Thüringer Ferenc és Tóth Tibor érkezett, és mindenki örömére szépen megtelt az autójuk, hiszen majdnem 145 kiló száraz táp, 53 nagy, 16 kisméretű konzerv, 5 rúd szalámi, 3 doboz és 8 zacskó jutifalat, közel 20 liter fertőtlenítőszer, hypopor és csodaszóda, számos takaró, törülköző, kutyapelenka és kötszer gyűlt össze. Az adományokat macskatáp és alom is színesítette, azokat a telep munkatársai természetesen átadják egy szintén oroszlányi egyesületnek, amely cicákat is befogad.

Bár a járvány miatti kényszer eredményezte az idei gyűjtési helyszínt, a Művelődési Ház kollektívája úgy határozott, hogy a továbbiakban is megőrzi, hiszen az adományozók az intézmény nyitva tartásától függetlenül, bármikor elhelyezhették a felajánlásaikat, s talán ennek is köszönhető, hogy sikerült jelentősen túlszárnyalni a két évvel ezelőtti mennyiséget.

 

Megosztás