Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Török Mihály elnök betegsége miatt dr. Beke Ernő helyettes-elnök nyitotta meg vasárnap a Környei Horgász Egyesület közgyűlését, melynek napirendjei egy idő után egyre több hozzászólást, észrevételt váltottak ki a tagokból.

Az írásban mindenkihez eljuttatott beszámolót a helyettes-elnök azzal egészítette ki, hogy a környeiek fogási átlag tekintetében továbbra is a megye legjobbjai között szerepelnek, s ez köszönhető annak, hogy a költségvetésük 90%-át, tavaly több mint 5 millió forintot fordítottak haltelepítésre.

Az egyesület létszáma az előző évhez képest 2 fővel, 218-ra gyarapodott, összesen 148-an horgásztak sikerrel, az ő fejenkénti átlagfogásuk 48,9 kg volt. Összesen majdnem 7.500 kg halat fogtak ki, a legtöbbet, 4.665 kilót pontyból. A legnagyobb, 30 kilós harcsa egy jogi tag horgára akadt, míg Hartmann Zoltán egy 20 kilóssal küzdött meg. Amurból Hartmann Ákos egy 9 kilós példánnyal dicsekedhet, míg Karácsony Géza egy 8 kilóssal, s szintén 8 kilós csukát fogott ki Szommer Ferenc.

A súlyok kapcsán egy visszatérő kérdés is felmerült, mégpedig az 5 kiló feletti ponty hazaviteli tilalma. Akadtak, akik úgy vélték, hogy enyhíteni kellene a korlátozáson, egy fiatalember viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a környékbeli tavaknál a kizsákmányolás a jellemző, addig a környeiek becsüljék meg a halállományukat, márpedig csak akkor lesznek szép pontypéldányaik, ha hagyják őket megnőni. Az elnökség részéről pedig az hangzott el, hogy nem a pár dekányi eltérésekkel van gond, hanem azzal, amikor a hat kilós halról akarják elhitetni, hogy egyel kevesebbet nyom, márpedig egyetlen mérleg sem csal ennyit. A vita végül azzal zárult, hogy nem változtatják meg a vonatkozó szabályt.

Szalay Gyula kezdeményezésére a jelenlévők többségi szavazata alapján viszont az idei sörfesztiválhoz kapcsolódó horgászverseny nem 8, hanem 6 órakor kezdődik és délig tart. Igaz, ő eredetileg az 5 órai kezdésre tett javaslatot, a szavazásnál alig pár kéz emelkedett támogatóan a magasba, a 6 órát viszont már elfogadta a többség. A 24 órás horgászversennyel kapcsolatos gondolata is tetszést aratott, így az elnökség feladatul kapta a megszervezését, természetesen a tagság segítségének felajánlása mellett. A napi vendégjegy időtartam meghatározását Kongyik István javaslatára módosították, eddig ugyanis éjféltől-éjfélig lehetett vele horgászni, mostantól azonban a jegy megvásárlója döntheti el, hogy mikortól ketyegjen a 24 óra.

Megosztás