Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Úgy tűnik, tavasszal nem csupán a természet ébredezik, de a bűnelkövetők is, ezért legyünk mi is sokkal éberebbek, elővigyázatosabbak. Az ünnepi hétvégén két környei házban próbálkoztak besurranók, bár előfordulhat, hogy több helyen is, csupán nem mindegyikről szereztünk tudomást. Egy szomszédos községről viszont azt hallani, hogy kilenc házban is jártak.

Az egyik Alkotmány úti házba szó szerint nem várt vendégként érkezett egy férfi. Miközben a szobában vendégekkel diskuráltak a gazdák, ő az előszobában a kabátok zsebeit forgatta ki, értékek után kutatva. Szerencsére a háziasszony felfigyelt a motoszkálásra, a besurranónak azonban sikerült meglépnie. A ház előtt figyelő társa pechesebb volt, őt elkapták a férfiak, s együttes erővel mindaddig visszatartották, míg meg nem érkeztek a rend őrei. Ekkor derült ki, hogy egy másik helyen is próbálkoztak, ott azonban az ajtón benyitva farkasszemet nézett a besurranó a ház urával. Persze a trükkök tárháza kimeríthetetlen, ott hirtelenjében egy szolgáltató munkatársának adta ki magát, s hogy kollégáját keresi…

A besurranók és trükkösök tehát igen rafináltak, ezért mi is legyünk rendkívül elővigyázatosak. A kertkaput és a ház ajtajait nappal is zárjuk be, akkor is, ha otthon vagyunk, s még egészen rövid ideig se maradjanak nyitva. Soha ne engedjünk be idegeneket, ha pedig valamely szolgáltatóra hivatkoznak, akkor kérjük el igazolványukat, sőt, a legbiztosabb, ha felhívjuk a céget, s megérdeklődjük, valóban járják-e munkatársaik a falut. Ha valaki becsenget, vagy bekopogtat, s elindulunk a kaput kinyitni, vegyük magunkhoz a mobiltelefonunkat, hiszen ma már – szerencsére – többnyire az idősebbek is rendelkeznek vele. Így, ha gyanúsnak találjuk az érkezőt, pillanatnyi késlekedés nélkül tudjuk értesíteni a rendőrséget.

S végül, de egyáltalán nem utolsó sorban: járjunk nyitott szemmel, figyeljünk oda szomszédainkra, környezetünkre, s ha nem éppen bizalomgerjesztő idegeneket látunk, ne habozzunk, hívjuk az egyenruhásokat!

(bűnmegelőzési-lakossági hírlevél 2012 március)

Megosztás