Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

kult_piac_600_300Első alkalommal rendezi meg A Vértes Agorája a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájával a Kulturális Piac elnevezésű börzét és a Komárom-Esztergom Megyei Módszertani Roadshow-t. A szombati program lehetőséget kínál a megye kulturális intézményeinek, művészeti csoportjainak, közösségeinek a bemutatkozásra, az érdeklődőknek a tájékozódásra, válogatásra. A piacon Környéről az X-Plor Tánccsoport és a Nő Klub is bemutatkozik.

Szeptember 20-án, szombaton az Agora igazi kulturális piactérré változik, ahol előadás, művészeti és hagyományőrző program, tanfolyam, képzés, foglalkozás, szabadidős és közösségi tevékenység lesz a portéka.

A kínálat érdekes lehet gyereknek és felnőttnek egyaránt, ezért a szervezők nagy szeretettel várják a különböző korosztályok képviselőit, nézelődjenek, válogassanak kedvükre, találják meg a hozzájuk legközelebb álló, legérdekesebb elfoglaltságot. A módszertani roadshow előadásainak segítségével a látogató képet kaphat a már eredményesen működő csoportok tevékenységéről is. A rendezvényen a környei X-Plor Tánccsoport és a Nő Klub is kínálja majd portékáját.

Az X-Plor Tánccsoport 1998-tól működik Környén a Művelődési Házban. Show formációs táncokban jeleskednek, ez is a fő profiljuk. 2 korcsoportban vannak jelen: 10-14 éves és a 16-22 évesek között. Heti egy alkalommal tartanak próbát a Művelődési Házban. Ebben a hónapban van lehetőség újra csatlakozni a csoporthoz. Sok szeretettel várja a mozogni és táncolni vágyó fiatalokat vezetőjük, Verő Nikoletta. (Telefon: 30/850-5671, E-mail: vero.nikoletta@gmail.com)

A Nő Klub gondolata Hajmáné Kalocsai Évában fogalmazódott meg még 2011 októberében, mikor a Könyvtáros Napok keretében hívta találkozóra a község hölgyeit. Akkor talán többen úgy gondolták, hogy a kezdeményezés nem lesz hosszú életű, de az asszonyok rájuk cáfoltak. Németh Lajosné, Marika személyében Éva kiváló társra talált, aki pillanatok alatt a klub mozgatórugójává, vezetőjévé vált. A környei Nő Klub ajtaja tehát kortól függetlenül nyitva áll a hölgyek előtt minden csütörtökön délután négy órától a Művelődés Ház könyvtárában.

A Kulturális Piaccal kapcsolatos további részletek itt olvashatók, http://www.avertesagoraja.hu/cikk/i-kulturalis-piac-es-modszertani-roadshow.html, valamint a programfüzetben itt: kulturalis_piac_fuzet_20140912

Megosztás