Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

fácánhajtás_03150 darab fácánt vásárolt az idei esztendő első fácánhajtására a Környei Vadásztársaság, tagjai és vendégei 121-et lőttek meg, azaz „hoztak terítékre” vasárnap. Így a meghívott vendégek 4, a társaság tagjai, a hajtók, és kutyás gazdák 3-3 fácánnal térhetett haza a hajtás után.

Környén, az egykori mezőgazdasági kombinát hátsó portájánál gyülekeztek vasárnap reggel a Környei Vadásztársaság tagjai és vendégeik. Juhász János Vadászmester eligazítását követően pontosan 28-an indultak az úgynevezett Kerekerdőhöz, a társaság 3-as biztonsági körzetéhez, amely Oroszlány felé, nagyjából Irtáspusztával szemben, az út jobb oldalán található.

fácánhajtás_02A korábban Csókakőről megvásárolt 150 fácánt ott bocsátották ki, majd a hajtók, kutyás segítők közreműködésével 121-et ejtettek el, így valamennyi vadász lövéshez jutott. Az első fácánhajtással megkezdődött a februárig más-más területen tartó szezon. Ennek során a vadászok vasárnaponként az érpartot végighajtva elsősorban fácánra, nyúlra, dúvadra vadásznak, tehát senki se ijedjen meg, ha Környe környékén lövéseket hall a hét utolsó napjain.

A Környei Vadásztársaság 17 esztendeje alakult, jelenleg 32 fős, környei, kömlődi, kecskédi, oroszlányi, tatabányai, tatai tagsággal, valamint több mint 7 ezer hektár vadászható területtel rendelkezik.

fácánhajtás_04fácánhajtás fácánhajtás_05

Megosztás