Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A negyedikesek korcsoportjában 36 együttes nevezett az Országos Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójára, amelynek október 12-én a tatai Vaszary János Általános Iskola adott otthont, de hogy milyen eredmények születtek, az csak 25-én derült ki. A környei diákok ezúttal is szép sikert értek el.

A Bolyai Matematika Csapatversenyt középiskolai tanárok kezdeményezésére először 2004 őszén rendezték meg Budapest három kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára, majd nemcsak a főváros további körzeteivel és vidéki megyékkel, de a 3-4. osztályosokkal is bővült a nemes megmérettetés. A csatlakozók között volt a környei általános iskola is, amely minden évben hagyományosan a harmadik osztálytól a végzősökig képviselteti magát több együttessel is. A verseny azért is érdekes, hiszen a négy diáknak valóban csapatként „össze kell dolgozni”, ami egyáltalán nem könnyű feladat, ráadásul nem a megszokott matematika feladványokkal, hanem logikai szöveges példákkal kell megbirkózniuk.

A 4.b-s Számkirályok együttese ezúttal is sikerrel vette az akadályokat, s bejutott a legjobb hat közé, pedig ebben a korosztályban a 36 nevező közül Környe volt az egyetlen községi, a többi együttes Tatáról, Esztergomból, Komáromból, Oroszlányból és Bábolnáról érkezett a vizek városába.

A 25-ei ünnepélyes díjátadó ünnepségen pedig kiderült, hogy a Lóczi Boglárka, Nagy Lilla, Fóthi Norbert és Köpe Krisztián összeállítású Számkirályok az ötödik helyen végzett, csupán 9 ponttal maradva le a bronzéremről. Felkészítőjük, Demeterné Slezák Éva és az iskola méltán lehet büszke a diákokra, hiszen a négy tanuló tavaly a hatodik helyet szerezte meg, azaz, egyet előrébb léptek a képzeletbeli ranglétrán, s – nem elkiabálva, csak drukkolva – ha „megőrzik jó szokásukat”, egészen a dobogóig menetelhetnek.

Megosztás