Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola három ötödikes diákja, Laczó Hanna, Lóczi Petra és Vérten Vivien pályamunkájával bejutott az Oxford University Press tankönyvkiadó által szervezett Oxford Competition országos döntőjébe, miután angol nyelvű plakátjukat beválogatták Komárom-Esztergom megye 10 legjobb pályamunkája közé.

Kedvenc sportom – olimpiai sportágak – milyen különleges, akár nem létező sportágakat látnék szívesen az ötkarikás játékokon, s rendeznék belőle még versenyeket – ilyen témák közül válogathattak az olimpia évében azok a diákok, akik részt kívántak venni az Oxford University Press által meghirdetett országos pályázaton. Az általános iskolások részére meghirdetett versenyre, amin egyénileg, vagy legfeljebb háromfős csapatokkal lehetett részt venni, kétezer induló jelentkezett, s végül minden megyéből tíz pályamű jutott el az országos kiállításra.

Laczó Hanna, Lóczi Petra és Vérten Vivien a balettet, mint olimpiai „sportágat” álmodta az angol nyelvű, látványos plakátra, s alkotásukkal bejutottak a megye legjobbjai között az országos kiállításra.

A különleges tárlatnak szombaton Budapesten, az Országos Széchenyi Könyvtár adott otthont, ahol a vendégeket a brit nagykövet, Mr. Graeme Jonathan Knott is személyesen köszöntötte, a diákok és felkészítőik pedig értékes szótárat, csokoládét, s mivel beköszöntött a nyár, strandlabdát kaptak ajándékba a szervezőktől.

 

Megosztás