Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

18mese-körzetiEgészen pontosan 18. esztendeje gyűjtik szorgalmasan a mérföldeket a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő fordulóin a környei általános iskola diákjai is, akik csütörtökön „hazai pályán”, a Művelődési Házban a körzeti megmérettetés során egy kocsi és három kecskédi csapattal mérték össze leleményességüket, találékonyságukat, s egyáltalán nem utolsó sorban egyre bővülő meseismereteiket. Az öt környei csapatból hárman továbbmeneteltek a területi döntőre.

A vetélkedő során minden egyes fordulóra újabb 4-4 meséből kell felkészülni az alsó tagozatos diákoknak, így csütörtökön már olyan feladványokra számíthattak, amelyek helyes megfejtéseihez immáron 12 mese alapos ismeretével juthattak csak el.

1mese-körzetiA csapatok – mint a mesében – ezúttal is hét próbát álltak ki. A többi között puzzle kirakása várt rájuk, villámkérdések, totó, keresztrejtvény. Az együttesek a feladatok javát azonos ügyességgel és gyorsasággal teljesítették, az állatkereső azonban már kissé megbolygatta a mezőny kiegyenlítettségét.

3mese-körzetiHétmérföldes csizmájában 136 pontot gyűjtött össze és végzett élen a kocsi Könyvmolyok, második lett 132,5 ponttal a környei Mesekirályok, harmadik 131,5 ponttal a kecskédi Mesemanók, negyedik a házigazdák részéről a Füstifecskék (129 pont) és ötödik a szintén környei Mesefalók (127 pont). A területi fordulóra továbbjutó együtteseket negyedikes diákok alkotják, így valamennyi csapat és felkészítő mellett külön gratulációt érdemel a 3.b-ből érkező, Pinokkió elnevezésű környei formáció, amely csupán másfél ponttal csúszott le az ötödik helyről.

22mese-körzeti 2mese-körzeti 4mese-körzeti 5mese-körzeti 6mese-körzeti 7mese-körzeti 8mese-körzeti 9mese-körzeti 10mese-körzeti 11mese-körzeti 12mese-körzeti 13mese-körzeti 14mese-körzeti 15mese-körzeti 16mese-körzeti 17mese-körzeti 19mese-körzeti 20mese-körzeti 21mese-körzeti

 

Megosztás