Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az önkormányzatok a hosszú hétvégére ismét megkapták azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használat rendjét. Környe esetében a korábban is érvényes korlátozások élnek, így május 1-jén (péntek) nulla órától 3-án (vasárnap) éjfélig a következő kijárási korlátozások hatályosak: az önkormányzat lezárja a Környén áthaladó kerékpárutakat az átmenő forgalom elől, valamint lezárja a köztereit, a település belső parkolóit, kivéve a Katolikus Temetőét.

Az április 18-án hozott, VISSZAVONÁSIG HATÁLYOS POLGÁRMESTERI HATÁROZAT TOVÁBBRA IS KÖTELEZŐEN BETARTANDÓ:

Kötelező védőmaszkot (orrot, arcot takaró sálat, kendőt) viselni a faluban a zárt terekben, azaz a lakosság szolgáltatását biztosító üzletekben és intézményekben (élelmiszerboltok, gyógyszertár, benzinkút, üzletek, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, stb.).

Az önkormányzat tulajdonában és a Környei Horgász Egyesület kezelésében lévő Környei tavon a következő szabályokat lépteti életbe: a sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges úgy, hogy egy horgászálláson kizárólag egy fő horgászhat, a kíséretében családtag SEM tartózkodhat, két horgászállás között minden irányban 15 méteres távolságot kell tartani. Amennyiben a horgászatot folyamatosan ellenőrző szervek a rendelkezés megszegését tapasztalják, úgy a horgászat azonnali teljes körű betiltására kerül sor, ezért a polgármester a közösség érdekében valamennyi sporthorgásztól kéri a felelősségteljes és szabálykövető magatartás tanúsítását.

A tóparton TILOS a sátrak, sátor jellegű eszközök (napernyő, szélfogó, esőbeálló) felállítása!

A tóparti sétányon, a település valamennyi gyalogos útján és járdáján egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos, kerékpáros közlekedés egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható úgy, hogy másoktól legalább 10 méter távolságot kell tartani.

Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

 

Megosztás