Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Pénteken kezdődik a Kisfaludy Mihály egykori tanító, iskolaigazgató emléke előtt is tisztelgő rendezvénysorozat a környei általános iskolában. A tanulók számára összeállított programokban szerepel rendhagyó tanítási nap, kistérségi tanulmányi verseny, a záró sportnap keretében pedig a szellem után a diákok testét mozgatják meg jó alaposan.

A Kisfaludy-napok programja:

Április 15.

17 óra – koszorúzás Kisfaludy Mihály emléktáblájánál, majd sírjánál

18 óra – gálaest a Faluházban az iskola diákjainak közreműködésével. Az előtérben a grafika szakos diákok munkáiból és Pribéli Levente „Madárbarát” szakkörös tanuló fotóiból összeállított tárlat tekinthető meg.

Április 18.

délelőtt rendhagyó tanítási nap

1-2. évfolyam: a római katolikus és a református templom, valamint a Tájház megtekintése.

3-4. évfolyam: a római katolikus és a református templom, valamint a községben lévő emlékművek megtekintése, a látottakból, elhangzottakból a nap folyamán TOTÓ

A felső tagozatosok számára M-U-T Hungária kommunális jármű megtekintése, ÖKO környezetvédelmi előadás, az Északdunántúli Vízmű ZRt. vízvédelmi előadás, kézműves foglalkozás, tojásfestés a közelgő húsvétra készülve.

12 órától az iskola valamennyi diákja számára videovetítéssel egybekötött keresőkutya bemutató a Faluházban.

Április 19.

13 óra – kistérségi tanulmányi verseny (tantárgyak: magyar, történelem, angol-, német nyelv, rajz, informatika, matematika, környezetvédelem – a Zöld Bajnokok programhoz kapcsolódva)

Meghívott intézmények: Szákszend, Dad, Kecskéd, Bokod, Vértessomló, Baj általános iskolái, Oroszlányból a Lengyel József Gimnázium, Ságvári Endre és József Attila Általános Iskola, Tatabányáról a Kölcsey, Bolyai, Sárberki Általános Iskolák.

Április 20.

Sportnap (délelőtt)

Megosztás