Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1palásthy„Nekem kicsit micimackós érzés. Igazi mesék igazi gyerekeknek.” – áll az olvasói vélemény Palásthy Ágnes legújabb, az Ünnepi Könyvhétre megjelent, „Elrabolták a siklót” című mesekönyve utolsó lapjainak egyikén, s az is, hogy „a vigasz, a remény, a szépség, a humor, a tanulság mind-mind beléjük sűrűsödik.” Ezekből kaptak ízelítőt mindazok, akik szerda délután ellátogattak a környei szökőkúthoz.

8palásthyHajmáné Kalocsai Éva, a Községi Könyvtár vezetője már hetek óta tervezgette ezt a pillanatot, s a falu főterére érkező anyukák, apukák, nagymamák, s egyáltalán nem utolsó sorban a gyerkőcök láttán megállapíthatta, hogy egyáltalán nem volt egyedül.

A Komárom-Esztergom Megyei Könyvtári Hét környei programjának kezdetén a szerző – minthogy meséket ír – mesélt a szökőkútnál. Mesélt Napóleonról, a csíkos kis vadmalacról, aki dacosan szegül ellen a sapkaviselésnek. Hiszen az nem menő. 12palásthyAkkor sem, ha megfázik. A sapka lányoknak való… A kis Napóleon végül – dackorszak ide, dackorszak oda – saját kárán tanulta meg, hogy a menőknek lefagy a füle, és a tüskés gesztenyék jól megverik a fejüket… A gyerekek olyan élvezettel hallgatták az írót, mintha bizony ők sohasem ágáltak volna a sapka ellen, s percek alatt magukba szívták a mesét. Ezt később, immáron a községi könyvtár olvasótermében igazolták is, ahol a meséről beszélgettek, s a szerző valamennyi játékos kérdésére elhangzott a jó válasz, s az is kiderült, hogy Palásthy Ágnes valamennyi szereplőjét kedveli, de az abszolút kedvenc az Erdei Tisztás mesékből Napóleon, a csíkos kis vadmalac, és Mókus Rézi, akit akaratlanul is magáról formál.

2palásthy4palásthy 5palásthy 6palásthy 7palásthy 9palásthy 10palásthy 11palásthy 13palásthy 14palásthy 15palásthy 16palásthy 17palásthy 18palásthy 19palásthy20palásthy

Megosztás