Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az Ady Endre utcai járda bizonyos szakaszai már szinte járhatatlanok, ezért ennek a felújításáról is döntött az önkormányzat a költségvetés elfogadásakor – mindez a márciusi falugyűlésen hangzott el az idei évi fejlesztések ismertetésekor Beke László polgármestertől. A bejelentését a jelenlévők helyeslő bólogatással fogadták, hiszen a járda rendkívül rossz állapotával kapcsolatban korábban folyamatosan érkeztek a lakossági panaszok.

A munkálatok szeptember 8-án kezdődnek meg az utca jobb és bal oldalán egyszerre, a zavartalan munkavégzés érdekében a páros oldalon a falu végétől, míg a páratlanon a volt „TSZ irodától”. A 12 millió forint értékű beruházás során több mint 500 méter hosszban épül meg az új, térköves járda.

A kivitelező Vértes-Út Kft. a helyhiány miatt a felbontott építési törmeléket a kapubejárókban helyezi el, és este szállíttatja el. Az ott élők számára további kényelmetlenséget okoz majd, hogy a felbontás és a térkövezés befejezése közötti időben a kapubejárók nem lesznek használhatók, az önkormányzat viszont bízik az együttműködésükben és megértésükben, hiszen az új járda elsősorban az ő érdekükben és számukra épül meg.

A kivitelezést a munkaterület szűkössége mellett a közút jelentős gépjárműforgalma is nehezíti, így nem határozható meg, hogy a munkálatok milyen ütemben haladnak majd és meddig tartanak, ezért az önkormányzat a felújítás idejére az arra közlekedők türelmét és megértését is kéri!

Megosztás