Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A tatabányai székhelyű T-Mátrix Kft. kezdheti meg hétfőn a környei Művelődési Ház felújítási munkálatait, amelyek a tervek szerint október elsejéig tartanak. A majdnem nettó 90 millió forint értékű rekonstrukcióról szóló kivitelezői szerződést pénteken Beke László polgármester és Ádám Katalin ügyvezető, tulajdonos látta el kézjegyével.

Közel nettó 90 millió forint értékű beruházás, a művelődési ház felújítása kezdődik meg Környén hétfőn, a kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás során a tatabányai székhelyű T-Mátrix Kft. nyerte el, Beke László polgármester és Ádám Katalin ügyvezető, tulajdonos pénteken szentesítette az erről szóló szerződést. A társaság korábban már bizonyított a községben, a polgármesteri hivatal 2009-2010-es, bővítéssel egybekötött rekonstrukcióját is ők végezték el.

Az önkormányzat a mostani munkálatokhoz 55 millió forintos támogatást nyert el, s az önrésszel kiegészített összegből nem csupán az épület újulhat meg október elejéig, a művelődési központból „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér” válhat.

A beruházás tartalmazza a nyílászárók cseréjét, gépészeti felújítást, fűtéskorszerűsítést, tetőrekonstrukciót, külső hőszigetelést, valamint az akadálymentes környezet kialakítását, amely a kerekesszékkel közlekedők számára a bejáratnál egy emelőrendszert is biztosít.

A külső megújuláshoz természetesen új tartalom is párosul a jövőben: a fiatalok a teleház szobában érik el az ifjúsági információs pontot, így egyetlen helyszínen gyűjthetnek információkat rendezvényekről, programokról, továbbtanulásról, pályázatokról, munkalehetőségekről, s az egyes tanácsadók elérhetőségeiről. Mindemellett az internet hozzáférés és könyvtár is biztosított lesz, de filmklub, kirándulások/túrázások, tábor, színházlátogatás, csoportos fesztiválozás, felvilágosítás, s különböző versenyek és szakkörök is várják majd a megújult térben a fiatalokat és időseket egyaránt.

Megosztás