Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem csupán a hazánkban karácsonykor megszokott ünnepi külsőségeket és szokásokat, de a nagyvilág hagyományait is felidézték az általános iskola negyedik osztályos diákjai pénteken. A diákok képzeletbeli útja Magyarországon ért véget, hiszen számunkra akkor a legszebb a karácsony, ha itthon ünnepeljük…

Az énekkar műsora nyitotta az intézmény ünnepi programját, s ezúttal a dalos lelkű diákok Szarka Katalin felkészítésében nem csupán énekelve, de különböző hangszereket is megszólaltatva varázsolták a szeretet ünnepének hangulatát a tornaterembe. A negyedikesek pedig tovább varázsoltak…

Demeterné Slezák Éva és Hajmáné Kalocsai Éva segítségével Föld körüli utazásra invitáltak mindenkit Írországba, Angliába, Olaszországba, Svájcba, Spanyolhonba, s ízelítőt adtak abból, hogy a különböző nemzetek miként ünneplik a karácsonyt. De minthogy a mi szívünknek a magyar hagyományok a legkedvesebb, útjuk végén természetesen hazaérkeztek, s műsorukat betlehemes játékkal zárták.

Az ünnepség zárásaként az önkormányzat és az iskola ajándékai után elismerések átadására került sor. Trézlné Staudinger Csilla igazgató a helyesírási verseny eredményeit ismertette, s ajándékozta meg a legjobbakat. Az 5. évfolyamon harmadik helyen végzett Tkalcsits Daniella, második lett Hartmann Vivien, s a legjobbnak Végert Dominika bizonyult. A hatodikosok között Krupánszky Eszter szerezte meg a harmadik helyet, második lett Laczó Hanna, első pedig Valakovics Dominik. A 7-8. évfolyam versenyzői között Tkalcsits Brigitta (8.a) lett a harmadik, Jakobi Réka (7.b) a második, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Füstös Bence (8.b) állhatott.

Az iskolások karácsonyi ünnepségének szép hagyománya, hogy a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága a pedagógusok javaslata alapján elismerésben részesíti azokat a diákokat, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, vagy aktív résztvevői a falu közösségi, kulturális eseményeinek. Ezúttal Vadász Éva, a bizottság elnöke tizenkét diáknak gratulált.

A Bolyai megyei matematika csapatversenyen való jó szereplésért Fóthi Norbert, Köpe Krisztián, Lóczi Boglárka és Nagy Lilla részesült elismerésben. Az iskolai és falusi ünnepélyeken való szereplésével Budavári Kinga, Kovács Katalin, Füstös Bence, Tkalcsits Brigitta, Zelenai Zalán, Lehrreich Nikoletta és Balog Tímea érdemelte ki az elismerést.

Az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium és Szakközépiskola Adventi versenyén elért eredményeiért Menoniné Pillmann Teréztől az 5. évfolyamon III. helyezett csapat tagjai, Kugler Maja, Pribéli Réka és Tóth Gabriella, valamint a 6. évfolyamon II. helyen végző diákok, Hüttner Henrietta, Muhari Alex és Törös Hajnalka részesült jutalomban.

Megosztás