Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Majdnem félezer hetven év feletti idős kapott a környei önkormányzat karácsonyi ajándékaként személyenként egy-egy háromezer forint értékű vásárlási utalványt. Akik ellátogattak a pénteki Idősek Karácsonya ünnepségre, már átvehették a hagyományos ajándékot, akik nem, azok január végéig tehetik meg a polgármesteri hivatal pénztárában.

Zsúfolásig megtelt pénteken az általános iskola tornaterme, ahol az Idősek Karácsonya rendezvény keretein belül hagyományosan a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, az iskola művészeti néptáncosai, a Német Nemzetiségi Dalkör, a Vackor Óvoda Kamarakórusa és az iskola diákjai ajándékozták meg a község szép korú lakóit, s mindenkit, aki ellátogatott a rendezvényre.

Olyan karácsonyi meglepetéssel kedveskednek ők, melyet nem csomagolhatunk be szép papírba és tehetjük a karácsonyfa alá, de ha nyitott a szívünk a jóra, akkor olyan ajándékot kapunk, mely értékesebb bármely tárgynál. És ami még értékesebbé, még drágábbá teheti ezt az ajándékot az az, hogy ezt gyermekünk, unokánk, vagy egy ismerős kisgyermek adja számunkra. Ezért, ha a nézőközönség sorait fürkésszük, akkor láthatjuk, hogy mindenki a szemével keresi a színpadon gyermekét, unokáját, testvérét, rokonát. És amikor megpillantja, akkor különös fény csillan a szemekben. Ez az a pillanat, amikor a szeretet megérinti szívét. Ekkor érzi át mindenki, hogy micsoda értékes és valódi ajándékot kap. Olyan ajándékot, melyet nem lehet boltban megvásárolni, olyan ajándékot, amelynek alapja a szeretet és jóság, és egy egész életen át tart – fogalmazta meg gondolatait Beke László polgármester, s köszönetét fejezte ki, mert a falu lakói a karitatív szervezetek idei adománygyűjtése során minden eddiginél nagyobb segítőkészséget mutattak, s ezzel több, mint félszáz környei család számára varázsolták szebbé az ünnepet, tették számukra könnyebbé az azt követő mindennapjaikat.

A környei önkormányzat hagyományosan az Idősek Karácsonya keretében fejezi ki elismerését és köszönetét mindazok számára, akik önzetlen tevékenységükkel rendszeresen segítséget nyújtanak a község kulturális rendezvényeinek szervezéséhez, lebonyolításához. Örömteli, hogy a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága jelöltjeinek sorát évről-évre egyre többen gyarapítják. Mindez jelzi, hogy egyre többen érzik úgy: nem csak lakhelyük, hanem otthonuk is Környe, egy nagy családhoz tartoznak, amelyért tesznek is önkéntes vállalásaikkal.

A szakbizottság ajándékát és oklevelét az ünnepségen Vadász Éva elnöktől és Friedrich Gyula képviselőtől az iskolai és a falusi ünnepélyeken való szereplésért Sabján Bence, Ponyi Attila, Pankotai Klaudia, Hoffart Ákos és Bálint Natália vehette át. Szintén elismerő oklevélben és ajándékutalványban részesült Fábián Józsefné, Annus néni, aki hosszú éveken keresztül volt meghatározó szereplője a Német Nemzetiségi Dalkörnek. Fáradhatatlanul tevékenykedett a fellépések, összejövetelek szervezésében.

A környebányai Közösségi Házban is ünnepeltek pénteken. Elsőként a Vackor Óvoda Kamarakórusának csodaszép dallamai melengették a szíveket, majd a helyi gyerekek, fiatalok és felnőttek versekkel, citeraszóval, énekekkel és betlehemes játékkal, szívfájdító hiteleséggel és őszinteséggel idézték a ház falai közé a közelgő karácsony olykor fájó, de mégis szeretetteljes érzéseit.

Vadász Éva itt adta át környebányai szerepléseiért Magos Csengének és Bozó Kucskár Anikónak a helyi ünnepi műsorok szervezéséért, részvételéért a szakbizottság elismerő oklevelét és ajándékutalványát, s természetesen egy-egy csokoládé is jutott valamennyi résztvevőnek.

Svétecz László képviselő az ünnepségen további jó hírekkel és örömteli meglepetésekkel is szolgált: a gyerekeknek azokat a csomagokat nyújtotta át, amelyek az Éjféli Kiáltás Misszió közreműködésével egyenesen Svájcból érkeztek ottani gyerekek által összeállított ajándékként. A Samaritanius Alapítvány adományaként pedig szombaton 100 kg tésztát, ugyanennyi lisztet, 50 kg cukrot és 10 doboz szárazsütemény oszthattak szét a szegényebb sorsú környebányaiak között.

 

Megosztás