Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

December 6-ára, a Télapó érkezésének napjára készült el községünkben az a játszótér, amely mostantól nemcsak a Vackor Óvoda 2-es számú telephelyének apróságai számára szerez örömet, hanem természetesen a falu gyerkőceit is várja. A játszóhellyel a fehér szakállú örvendeztette meg a kicsiket kedd délelőtt.

A Vackor Óvoda 1-es épületében a hagyományos Mikuláscsomagokkal ajándékozta meg a Télapó kedden a gyerekeket, a 2-es telephelyen azonban arra is kérte őket, hogy öltözzenek fel jó melegen, s tegyenek egy aprócska sétát, hogy megmutathassa, milyen meglepetést tartogat számukra. December 6-ára készült el ugyanis, s adták át az óvoda szomszédságában a gyerekeknek azt a játszóteret, melynek megépítéséről 8 millió forint értékben gondoskodott az önkormányzat.

A legkisebbeket és nagyobbakat korosztályuknak megfelelő játszószerek várják a 600 négyzetméteres területen, s az óvodapedagógusok örömére ezek nemcsak a gyerekek kellemes időtöltését, de mozgáskoordinációjuk, s készségeik fejlesztését is szolgálják. Mivel a kerítéssel körbevett játszótér zárható kapun keresztül két oldalról is megközelíthető, napközben a vackoros apróságok vehetik birtokba, az óvoda nyitva tartási idején túl pedig természetesen a falu valamennyi gyermeke használhatja.

A játszóhely kialakítását az tette szükségessé, hogy az intézmény udvarán és környezetében már megkezdődtek az új óvoda és bölcsőde építésének munkálatai, s a most átadott játszótér természetesen a később kialakítandó, új udvarnak is része lesz.

Mivel a több mint 450 milliós beruházás kapcsán indított közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult, az önkormányzat újat hirdetett meg, s ez idáig hat érdeklődő vásárolta meg a dokumentációt, melynek beadási határideje 2012. január 12-e. A helyhatóság, hogy a beruházás tervezett menetrendjét tarthassa, jelenleg azon munkálatok elvégeztetéséről gondoskodik, melyek értéke nem éri el a közbeszerzési értékhatárt. Így már lezárult a régészeti felügyelettel elvégzett tereprendezés, amely a legnagyobb kockázatú munkafolyamatot jelentette. Még idén elkészül az új épület alatti geotextília, valamint fél méteres zúzott kőréteg, így Beke László polgármester szerint jövőre már az új óvodában és bölcsődében örvendeztetheti meg a Télapó a vackoros apróságokat.

Megosztás