Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Pedagógusok és gyerekek szorgoskodtak szombat délután a környei Művelődési Házban, hogy elkészítsék községünk karácsonyfájának díszeit. S merthogy a Szikszay Judit által felajánlott ezüstfenyő szép magasra, nyolc méteresre nőtt az évek alatt, természetesen a díszek is szép nagyra kerekedtek, s a már hagyományos 70 méternyi fényfüzérnek is bőven akadt helye a fán, melyet idén nem éppen a karácsonyt idézve, szemerkélő esőben díszítettek a gyerekek, felnőttek egyaránt.

A díszek és fényfüzér elhelyezéséről Friedrich Gyula és az általa toborzott fiatalok gondoskodtak, olykor hajmeresztő mutatványoknak tűnő manővereket hajtva végre a létrákon. A végeredmény azonban önmagáért beszél: mostantól a művelődési ház előtt gyönyörűen feldíszített karácsonyfa hirdeti mindenki számára, hogy közeledik a szeretet ünnepe.

Községünkben hagyomány, hogy az ünnepre készülődve helyiek ajánlják fel a fenyőket. Idén Szikszay Judit ezüstfenyője „érdemelte ki” a falu karácsonyfája címet, s Südi Sándor fenyői díszítik majd az általános iskolát. Rideg Martina gyermekkora óta dédelgetett fenyőjét a művelődési házban öltöztetik majd pompázatos díszbe, hogy a falu Idősek Karácsonya ünnepségén ékesítse a színháztermet.

Megosztás