Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3karkupaPontosan 35 esztendeje, 1981-ben csaptak össze első alkalommal a környei általános iskola tornatermében labdarúgócsapatok, hogy eldöntsék, ki viheti haza a Karácsony Kupát. Merthogy hiába a hideg és a tél, a bőrt rúgni kell… A kezdeményezés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy azóta sem múlt el egyetlen december sem a már hagyományos karácsony előtti teremfoci nélkül, melynek rendezője az önkormányzat képviselő-testületének Kul­tu­rá­lis, Okta­tási, Sport és Nem­ze­ti­ségi Bizottsága.

Szombaton hat együttes küzdött két csoportban, körmérkőzések során a kupáért, s a drukkerek izgatottan várták a döntő összecsapást, a Vashíd és a Halszem mérkőzését, hiszen az előbbi gárda évről évre ott topog a kupa környékén, megszereznie azonban utoljára két éve sikerült, s tavaly is a Halszem vitte haza.
Bár hatalmas kapura lövések és ziccerek jellemezték a meccset, a népszerű Vashíd focistái kevesebb sikerrel jártak: míg az ő hálójuk hatszor rezgett, addig az ellenfélé csupán négyszer, pedig a Halszem elleni csoportmérkőzést 5-2-es győzelemmel zárták. A lefújás előtt három perccel Török Mihály főszervező bizakodva úgy fogalmazott, hogy még bármi megtörténhet, a környei formációnak 32karkupavégül nem sikerült ledolgoznia a hátrányt, így a kecskédi-hazai „vegyes” összeállítású Halszem hódította el idén is a legnagyobb serleget, második helyre szorítva a Vashíd csapatát. A kupa harmadik helyét a GWB szerezte meg, negyedik lett a Kiss Ház FC, ötödik a Logg-Ing, s hatodik a Bridgestone.
A nap folyamán pontosan 112 gól született, ebből nyolcat Szeles Péter (GWB) szerzett, aki el is nyerte a Gólkirályi címet. Annak nehéz lenne utánaszámolni, hogy hány kapura rúgást védett ki sikerrel Szemeti Csaba (Kiss Ház FC) hálóőr, az viszont biztos, hogy magabiztosan hódította el a legjobb kapusnak járó elismerést.

Megosztás