Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

33iskola-karácsonyA családok otthonát, a szenteste meghitt hangulatát idézték a Művelődési Ház falai közé péntek délelőtt az általános iskolások. Számos ének, dal fogalmazta már meg a karácsony, a legszebb ünnep szépségét. Ezekből készültek egy csokorral, s nyújtották át a jelenlévőknek az énekkarosok, Szarka Katalin felkészítésében az intézmény hagyományos karácsonyi ünnepségén, majd a negyedik évfolyam diákjai varázsoltak a szívükkel, lelkükkel.

24iskola-karácsonyFény és sötétség, fény és árnyék kéz a kézben jár kint a természetben és bent a szívekben is. A Kubicza Mihályné és Maticsné Szabó-Kovács Ágnes által megálmodott műsorban főszerephez jutott a fény és árnyék varázslatos különbözőségére alapuló egység is. Versekkel, zenével, fénnyel és árnyékkal meséltek a negyedikesek arról, mi minden rejlik az ember szívében a szürke hétköznapokban és advent idején: elutasítás és gyámolítás, közöny és együttérzés, magány és egymásra találás, fájdalom és öröm, elfordulás és szeretet…

15iskola-karácsonyA műsort készítéséhez nyújtott sok-sok segítségért és részvételért a diákok és felkészítőik ezúton fejezik ki köszönetüket Kongyik Kingának, Málnásné Herczeg Katalinnak, Vanya Balázsnak és Burainé Murányi Magdolnának.

Az iskolások karácsonyi ünnepségén a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága minden esztendőben jutalomban részesíti 43iskola-karácsonyazokat a diákokat, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sport, előadó művészet területén, vagy aktív résztvevői a falu közösségi, kulturális eseményeinek. Vadász Éva, a testület elnöke ezúttal hét diáknak és két pedagógusnak gratulált. A bizottság idén Lopez Vega Hamka Emma, Bublovics István, Nitas Natália, Szántó Csongor, Bíró Viktória, Labossa Luca, Labossa Döme, Csóra Jánosné és a Szarka Katalin vezette énekkar számára fejezte ki köszönetét és elismerését.

 

Megosztás