Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Csütörtök este az általános iskolások adventi műsorával folytatódott az ünnepre készülés településünkön, szombaton pedig a község karácsonyfáját öltöztetjük ünnepi díszbe. Vasárnap a külterületeken élő gyerekekhez érkezik meg a Mikulás a Környebányai Közösségi Házban.

Csütörtök este a Kisfaludy Mihály Általános Iskola Adventi estje varázsolt olykor meghitt, a szeretet ünnepét idéző hangulatot, olykor pedig játékos téli pajkosságot a művelődési ház falai közé. Az iskolások nyolc produkcióval léptek színpadra, dallal, verssel, prózával, tánccal, s vidám zenés jelenettel kívánva valamennyi jelenlévő számára áldott, békés ünnepet. A kicsik szívébe láthatóan a színjátszók előadása lopta be magát leginkább, hiszen közben a Mikulás is megérkezett, s zsákjából bőven jutott a vendégeknek csokoládé, cukorka.

A programok a hétvégén is folytatódnak, hiszen a hagyományokhoz híven Advent második hétvégéjén öltöztetjük ünnepi díszbe Környe karácsonyfáját. A szervezők szombat reggel 9 órakor a Faluház előtt várják a fiatalokat és azokat a vállalkozó kedvűeket, akik szívesen segítenek a fenyő kivágásában.

Délután 2 órától a díszek elkészítésére várjuk a gyerekeket, majd a Faluház előtt közösen öltöztetjük ünneplőbe a község karácsonyfáját.

Vasárnap közel hetven, Környe külterületein élő gyermekhez érkezik meg a környebányai Közösségi Házban a Mikulás. A műsoros ünnepség 17 órakor kezdődik a Tagyos, Szentgyörgy, Irtás pusztai és környebányai gyerekek részvételével.

Az általános iskola Télapó ünnepélye december 6-án, 10 órakor kezdődik a Faluházban, a szervezők a programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A már hagyományos karácsonyi szöszmötölőre Advent harmadik hétvégéjén, december 11-én kerül sor. A kézműves foglalkozás során az óvodások és iskolások délután 2 órától óvónők segítségével készíthetnek apró karácsonyi ajándékokat, díszeket.

Megosztás