Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Csoportok, szervezetek ismertetése

muvhaz02

Községi Könyvtár

Hajmáné Kalocsai Éva könyvtáros

Telefon: 06 20 4435-723 konyvtar.kornye@freemail.hu

Nyitva tartás:

Hétfő: 16-18-ig
Szerda: 16-18-ig
Csütörtök: 16-18-ig

Szolgáltatások:

  • Internet hozzáférés
  • Fénymásolás
  • DVD és CD kölcsönzés

 “Kedves Látogató!

A 39/2013. (V. 31.) a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) működéséről szóló EMMI rendelet értelmében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, valamint a település önkormányzata között létrejött megállapodás alapján, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár gondoskodik a település lakosságának könyvtári szolgáltatásokkal történő ellátásáról a KSZR keretein belül. Ennek megvalósítására településenkénti lakosságarányú állami kiegészítő támogatás áll a Megyei Könyvtár rendelkezésére, melyből a települési könyvtár igényei szerint dokumentumokat, tárgyi –és dolgi eszközöket, valamint minimum évi négy, a könyvtárat és az olvasást népszerűsítő rendezvényt finanszíroz.
A József Attila Megyei és Városi Könyvtár Megyei Ellátási és Módszertani Osztály feladata a fenti és egyéb járulékos, illetve kiegészítő szolgáltatások koordinációja. További információ a rendszer működéséről a megyei KSZR honlapon.”

MŰVELŐDÉSI HÁZ

TAI CHI – HÉTFŐN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN

PILATES – KEDDENKÉNT

LATIN TÁNC – SZERDÁNKÉNT

CUKORBETEGEK KLUBJA – minden hó második szerdáján 15 órától

A környei Cukorbetegek Klubja 1996-óta havonta egyszer tartja összejöveteleit. Az összejövetelek célja a betegséggel kapcsolatos lehető legtöbb ismeret megszerzése, a cukorbetegek öngondozásra tanítása meghívott előadók által. A találkozókon a cukorbetegeken kívül szívesen látják a hozzátartozókat is, hiszen betegségük az egész családot érinti. A klub tagjai szeretnék, ha minél többen látogatnák az összejöveteleket, hiszen ezzel saját egészségük megőrzését szolgálják. Érdeklődni, jelentkezni személyesen a klubfoglalkozások alkalmával, vagy a hneteri@freemail.hu e-mail címen lehet.

Klubvezető: Handlné Wiszt Terézia

NŐ KLUB – csütörtökönként 16 órától

A környei Nő Klub 2011-ben alakult. Olyan hölgyeket várt, akik egyedül maradtak, nyugdíjba mentek és tartozni szerettek volna egy közösséghez. Terveik között szerepelt a szerényebb körülmények között élő nyugdíjasok, gyermekek, családok segítése. Ügyes kezük alól szép és ötletes munkák kerültek ki, aminek eladásából meg tudták, meg tudják terveiket valósítani. Kreatív kézműveskedésük és a jótékonysági vállalásaik mellett jut idő az ünneplésre, színházlátogatásra is. Csütörtökönként 16 és 18 óra között az olvasóteremben várják az érdeklődőket, azokat, akik szeretnének közösségben tevékenykedni, s kézimunkatudásukat másoknak is megmutatnák. Azokat a fiatalokat is szeretettel várják, akik szeretnének megtanulni kézimunkázni, s fantáziadús, ötletes dolgokat készíteni.

A klub vezetője Németh Lajosné, cím: Bajcsy-Zs. u. 12., telefon: 473-565

ARANYKEZEK – SZOMBATONKÉNT

SZABADIDŐ KLUB – minden PÁRATLAN hét hétfőjén 15 órától

A környei Szabadidő Klub 2015 januárjában alakult. A község társalogni, sétálni, kirándulni vágyó lakosait fogta és fogja össze Fazekas Marika klubvezető. Hamar kiderült, hogy szép érdeklődés mutatkozik a nyugdíjasok és a nyugdíj előtt állók részéről is, így egyre többen csatlakoztak. A klub eddig több városba szervezett kirándulást, múzeumlátogatást, szalonnasütéssel egybekötött sétát a tó körül, részt vettek egészségügyi előadáson és szűrésen, testmozgásként pedig Pilates tornát tartottak. A kirándulásaikon ez idáig összességében többszázan vettek részt. Minden érdeklődőt szeretettel vár a klub életre hívója és vezetője, Fazekas Marika. Telefon: 06 20 2564732

TURUL MÉHÉSZ EGYESÜLET – minden hónap második péntekén 18 órától

Az egyesület megalakulása a 1970 évekre nyúlik vissza. Már akkor is a szakma szeretete és annak tovább adása volt a fő céljuk, a méhészek tudásának fejlesztése és az összetartozás erősítése. Később a tatabányai méhészklubhoz csatlakozott a kis csapat, s 2001-ben ismét az önállósodást választotta és Somhegyi János vezetésével megalakult a Környe és vidéke méhész klub. Somhegyi Jánosnak köszönhetően a klubélet egyre jobban felerősödött, egyre több taggal bővült a csapat, és az ősök eszméjéhez hűen a szakma szeretetét, az összetartozást erősítette. 2009-ben megyei szintre fejlődtek és megalapították a Turul Méhész Egyesületet, tagjainak száma 212 fő.

Az egyesületen belül klubok működnek Komárom, Tatabánya-Környe, Esztergom településeken, a helyi klubvezetők irányításával az év 10 hónapjában havi rendszerességgel klubgyűlések, klubfoglalkozások vannak, melyeken az aktuális események, majd a szakmai kérdések megbeszélése a legfontosabb. A klub további célja a kezdő méhészek felkarolása, a tagok szaktudásának folyamatos fejlesztése, az Európai Uniós céltámogatások szakszerű felhasználása, a méz és a méhek által megtermelt egészséges élelmiszerek az emberre gyakorolt hatásainak ismeretének fejlesztése, terjesztése, ezért szakmai előadásokat, bemutató méhészetek látogatását is szerveznek. Az egyesület szeretettel vár minden új méhészt!

Kapcsolat: Simonné Venter Éva, telefon: 06 20 4129192, e-mail: simonmeheszetkornye@gmail.com

Megosztás