Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5idősek-karácsonyaIdén majdnem 520 hetven év feletti idős embert ajándékozott meg Karácsony közeledtével a környei önkormányzat személyenként egy-egy háromezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Az utalvány mellett a legszívhezszólóbb, legszemélyesebb és legbecsesebb ajándékot, a falu apraja és nagyja szeretettel összeállított ünnepi műsorát, pénteken vehették át az Idősek Karácsonya ünnepségen a Művelődési Házban.

Zsúfolásig megtelt pénteken, Advent negyedik hétvégéjén a Művelődési Ház színházterme, ahol az Idősek Karácsonya rendezvény vendégeit 2idősek-karácsonyaBeke László polgármester köszöntötte, s mondott köszönetet azért az összefogásért, amely az idei adventi időszakban a korábbi évekhez képest még erőteljesebben jellemezte a falu közösségét. Akik részt vettek az adventi rendezvényeinken, számtalan alkalommal találkozhattak olyan gyűjtésekkel, amellyel a településünkön élő nehéz sorsú embereknek segítenek. Ilyenkor a számunkra nem is olyan óriási összegnek tűnő adományunkkal nagyobb segítséget nyújthatunk, mint azt gondolnánk. Azoknak a családoknak, akik bizony néhanapján megélhetési problémákkal is küzdenek. Idén minden eddiginél több ember mozdult meg és segített, hiszen tudják, hogy jó kezekbe kerül az adomány, s az utolsó fillérig célba érnek azok a forintok, amelyekkel a szegényebb sorsúak ünnepét kívánjuk szebbé, emlékezetesebbé varázsolni. És ennél nagyobb ajándékot el sem tudok képzelni, mivel a szeretetből, az önzetlenségből és a segíteni akarásból ered – fogalmazott.

1idősek-karácsonyaA polgármester végül ezekkel a gondolatokkal kívánt valamennyi környei számára békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt: használjuk ki az előttünk álló időszakot és töltsünk minél több időt szeretteinkkel, és próbáljuk úgy alakítani a rohanó, dolgos mindennapokat is, hogy minél gyakrabban legyen időnk néhány emberi jó szóra, kérdésre, hiszen a legcsodálatosabb ajándék az a szeretet, amely a szívekben rejtőzik.

Beke László köszöntőjét követően elsőként a 6idősek-karácsonyaNémet Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport aprócska Télapói csaltak mosolyt az arcokra bájos műsorukkal, majd Goór Józsefné vezetésével és harmonikakíséretében a Német Nemzetiségi Dalkör előadásában csendültek fel tradicionális karácsonyi énekek, később pedig a Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa varázsolt Wind Károlyné vezetésével karácsonyi dalokkal fenyő- és csillagszóró illatú perceket.

42idősek-karácsonyaAz általános iskola kórusának előadása után a negyedikes tanulók léptek színre a „Szép napunk támad” című, régmúlt idők Karácsonyait, népszokásait, hagyományait idéző pódiumjátékkal, amely láttán minden bizonnyal számos szép korú vendég gondolataiban sejlett fel gyermekkorának ünnepei.

33idősek-karácsonyaA környei önkormányzat hagyományosan az Idősek Karácsonya ünnepség keretében fejezi ki köszönetét mindazok számára, akik önzetlen tevékenységükkel rendszeresen segítik a község kulturális rendezvényeit, vagy teljesítményükkel, tevékenységükkel öregbítik a falu hírnevét. A Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottság javaslatára idén a nemzetiségi hagyományok ápolásáért Bogár Ferencné, Bernhardt Tibor és Geiszt Ferenc részére fejezte ki köszönetét.

35idősek-karácsonyaAz alig több mint egy éve alakult Gyémánt Kempo SE Környe vezetője, Bognár Levente kiemelkedő sporteredményeikért vehetett át oklevelet. A környei kempokák idén 7 versenyen vettek részt és összesen 139 érmet gyűjtöttek be: 64 arany, 35 ezüst és 40 bronzéremmel zárják az esztendőt.

36idősek-karácsonyaA Nő Klub 2011 őszén alakult meg, a hölgyek megállíthatatlan motorja, örök mozgatórugója, Németh Lajosné a közösségi tevékenységéért részesült elismerésben. Vezetésével az asszonyok három esztendeje szépítik meg Környét és szűkebb világunkat kézműves remekeikkel, szívjóságukkal, hiszen alkotásaikat forintra váltva jótékonykodnak.

38idősek-karácsonyaA bizottság az iskolában nagy sikerrel működő színjátszó csoport vezetői, Láng Éva és Odlerné Takács Zsuzsanna tanítónők részére is köszönetet mondott. Az általuk felkészített gyerekek fellépéseikkel, előadásaikkal sok örömöt szereznek a környei és a környékbeli iskolák, óvodák gyermekei számára. (Láng Éva az iskolai ünnepségen vette át az oklevelet.)

A községi rendezvények szervezéséhez, lebonyolításához rendszeres és kiemelkedő segítségnyújtásáért Szőke Daniella, Pankotai Klaudia, Moncz István, Karnuts Attila, Szalai Tamás és Hoffart Ákos részesült elismerésben.40idősek-karácsonya

Az önkormányzat idén is vásárlási utalvánnyal kedveskedett a település hetven év feletti lakosainak, a személyenkénti háromezer forint értékű bonnal közel 520 idős embert ajándékozott meg. Aki nem tudott részt venni az ünnepségen, az január 31-éig veheti át az utalványt a Polgármesteri Hivatal pénztárában.

3idősek-karácsonya4idősek-karácsonya 7idősek-karácsonya 8idősek-karácsonya 9idősek-karácsonya 10idősek-karácsonya 11idősek-karácsonya 12idősek-karácsonya 13idősek-karácsonya 14idősek-karácsonya 15idősek-karácsonya 16idősek-karácsonya 17idősek-karácsonya 18idősek-karácsonya 19idősek-karácsonya 20idősek-karácsonya 21idősek-karácsonya 22idősek-karácsonya 23idősek-karácsonya 24idősek-karácsonya 25idősek-karácsonya 26idősek-karácsonya 27idősek-karácsonya 28idősek-karácsonya 29idősek-karácsonya 30idősek-karácsonya 31idősek-karácsonya 32idősek-karácsonya 34idősek-karácsonya 37idősek-karácsonya 41idősek-karácsonya 43idősek-karácsonya 44idősek-karácsonya 45idősek-karácsonya

Megosztás