Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

9idősek-karácsonyaIdén pontosan négyszázhatvan 70 év feletti idős ember vehette át a környei önkormányzat karácsonyi ajándékát, személyenként egy-egy háromezer forint értékű vásárlási utalványt. A pénteki Idősek Karácsonya ünnepségen a helyhatóság ezúttal is megköszönte mindazok munkáját, akik önzetlen tevékenységükkel segítik a falu közösségi megmozdulásait, kulturális rendezvényeit.

4idősek-karácsonyaNem csupán az Idősek Karácsonya ünnepségről mondható el, hogy hosszú-hosszú évek óta hagyományos Környén, de az is, hogy ilyenkor zsúfolásig megtelik a Művelődési Ház színházterme. Így történt ez péntek délután is, amikor az általános iskola énekkara, a negyedik évfolyamos diákok, a Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, a Német Nemzetiségi Dalkör és a Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa ajándékozta meg kedves karácsonyi műsorral a megjelenteket.

Beke László polgármester ünnepi köszöntőjében a falu közös adventi programjainak, karácsonyi ünnepségének hagyományát méltatta, melyhez hasonló élményt az év egyetlen más különleges napja sem tud nyújtani. A polgármester köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik segítik ezen rendezvények megvalósulását, akik a hétvégéiket, pihenőidejüket nem sajnálva azért dolgoznak, hogy a 5idősek-karácsonyafalu minden lakójának élete részévé váljon a közös adventi felkészülés, hogy Környe közössége méltóképpen ünnepelhessen ebben az időszakban. Hogyan is függ össze a szeretet és az ajándékozás? – tette fel a kérdést, majd a választ így fogalmazta meg: talán úgy, hogy egy ajándék értéke éppen annyi, amennyi szeretettel kiválasztották. Ezért tartom nagyon értékes ajándéknak a mai délutánt, melyet nagyon nagy szeretettel készítettek a műsorban fellépő csoportok, kicsik és nagyok egyaránt. És bízom benne, hogy értékesnek tartják azt a kis ajándékot, mellyel községünk igyekszik szebbé tenni karácsonyukat – szólt a szép korúakhoz, s kívánt gondolatai végén valamennyi környei számára békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket, és sikerekben, megvalósított tervekben gazdag új esztendőt.

Az önkormányzat az Idősek Karácsonya ünnepség alkalmából minden évben vásárlási utalvánnyal kedveskedik a település hetven év feletti lakosainak, a személyenkénti háromezer forint értékű utalvánnyal idén 460 szép korút ajándékoztak meg. Aki nem tudott részt venni az ünnepségen, az január 31-éig veheti át az utalványt a Polgármesteri Hivatal pénztárában.

21idősek-karácsonyaAz is hagyomány, hogy a Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottság ilyenkor fejezi ki elismerését és köszönetét mindazok számára, akik önzetlen tevékenységükkel segítséget nyújtanak a község kulturális, hagyományőrző rendezvényeinek szervezéséhez, lebonyolításához. Vadász Éva bizottsági elnök pénteken Berényi Tibor, Fóthi Norbert, Hoffart Ákos, Karnuts Attila, Magosi Judit, Magosi Kitti, Pankotai Klaudia, Popovics Milán, Szalai Tamás, Végertné Nedermann Éva, a Nő Klub, valamint a Szivárvány Táncegyüttes végzős, továbbképzős tanulói számára nyújtotta át az ajándékokat.

Megosztás