Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A rendőrség az év végéhez közeledve arra hívja fel a figyelmet, hogy a petárdázás idén is tilos: aki tárolja, az 50 ezer forintos bírságra számíthat, aki használja is, az százezerre.

Számos pirotechnikai eszköz kapható a különböző árusítóhelyeken, melyek adás-vételét törvény szabályozza, a petárdák tartása és használata azonban tiltott Magyarországon. Nem úgy a szomszédos országokban, ahol gond nélkül juthat hozzá az ember. Ezen termékek határon történő áthozatala jogsértő, melyért súlyos pénzbüntetés szabható ki.

A pirotechnikai eszközök forgalmazása is szigorú szabályokhoz kötött. Az alkalmi árusítóhelyek létesítése hatósági engedélyhez kötött, a biztonsági előírások betartását a Rendőrség és a Katasztrófavédelem is felügyeli.

Az úgynevezett játékos pirotechnikai eszközöket egész évben vásárolhatják és használhatják a 14 évnél idősebbek. A kis tűzijátékokat felnőttek vásárolhatják meg december 28-a és 31-e között, de felhasználni csak december 31-én este 6 és másnap reggel 6 között lehet. A megmaradt eszközöket öt munkanapon belül kell leadni a forgalmazóknál. A balesetek elkerülése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az ünneplőket, hogy csak magyar felirattal ellátott, kezelési útmutatót és egészségvédelmi figyelmeztetést is tartalmazó pirotechnikai eszközt vegyenek meg.

KEM RFK Sajtószolgálata

Megosztás