Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1körforgalomElkészült az Orgonás út és az Üveggyári út kereszteződésében található körforgalom a Tatabánya Nyugati Ipari Parkban. Kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, Beke László polgármester, és Petkovics Zoltán, az Ipari Parkot működtető Ipari Projekt Hungária Kft. ügyvezetője.
Schmidt Csaba polgármester kiemelte: a részben pályázati támogatással megépült körforgalom a már betelepült vállalkozások által generált növekvő gépjárműforgalom következtében szükséges közlekedési feltételek megteremtésére irányult.
11körforgalomAz infrastrukturális fejlesztések teljes összköltsége 400.308.556 forintból valósult meg, ebből a 200 millió forintos önrész nagy részét Tatabánya Megyei Jogú Város és Környe község önkormányzata vállalta magára, a fennmaradó összeg az Ipari Projekt Hungária Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t terhelte.
8körforgalomBeke László, Környe polgármestere a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy végre megvalósult a fejlesztés, hiszen már égető szükség volt erre a körforgalmi csomópontra. Az eltelt időszakban jelentősen megnövekedett forgalom, s ezzel a közlekedéstechnikai megoldással sok baleset előzhető meg. Környe község önkormányzata már 2010-ben érezte a fejlesztés időszerűségét, már ekkor egyeztetett az IPH Kft-vel egy kerékpárút és az út melletti közvilágítás kiépítéséről. Bízom benne, hogy a most lezárult munkálatok pozitív hatásait mind a munkavállalók, mind az Ipari Parkban tevékenykedő cégek élvezni fogják – fogalmazott Környe polgármestere.
A sajtótájékoztatón elhangzott: az út- és körforgalom építéssel szükségessé váló csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése is megvalósult, valamint közel két kilométernyi kerékpárút- és közvilágítás kiépítése is megtörtént. A beruházás folyamán a légvezetékes és földkábeles villamosvezetékeket kiváltották földkábeles rendszerre.
12körforgalomA projektgazda, az ipari parkot üzemeltető szervezet, az 1997-ben alakult Ipari Projekt Hungária Kft., mely 1998-tól látja el a park működtetési feladatait. Tevékenységének eredményeként a területen jelenleg 50 cég működik, köztük több vállalatnál jelentős bővítés tapasztalható az elmúlt években. Az ipari terület jelentős szerepet tölt be a térségi foglalkoztatásban, a betelepült vállalkozások által foglalkoztatottak száma jelenleg több mint 6300 fő.

Megosztás