Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Elkezdődött a Henkel új ragasztógyárának építése, miután csütörtökön ünnepélyes keretek között került sor az alapkőletételre a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ zöldmezős beruházás keretében, 14, 7 millió euróból épül, és 80 főnek biztosít majd munkalehetőséget.

Az új üzem az Adhesive Technologies (Ragasztás Technológiák) üzletág növekedésének alapja lesz a közép-kelet-európai régióban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését. A ragasztógyár és a logisztikai központ kivitelezését fővállalkozóként a Market Építő Zrt. végzi.

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Beke László, Környe polgármestere, és Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

A ragasztás technológia területén jelentős növekedési potenciált látunk a fejlődő piacokon. Ki kell aknáznunk a növekedés lehetőségét, ezért döntöttünk úgy, hogy fejlesztjük a gyártókapacitást a régióban. Az ágazatban jellemző a keleti irányú terjeszkedés, főleg az elektronikai iparban, ezért mi is követjük partnereinket, hogy minél közelebbről láthassuk el őket – mondta Dieter Knoll.

A Henkel konszern menedzsmentje több közép-kelet európai ország, Lengyelország, Szlovákia, Cseh Köztársaság és Románia adottságainak alapos elemzése után választotta ki Magyarországot. Több érv is szólt a magyarországi beruházás mellett: Magyarország központi elhelyezkedése Európában, valamint az országban jelentős elektronikai ipar koncentrációja, így a vállalat közelebb lehet vevőihez, partnereihez, ami segíti a nyersanyagellátást. Szintén fontos szempont volt a döntéshozatalnál a képzett, gyakorlott munkaerő – mondta el az ügyvezető igazgató.

Beke László, Környe polgármestere beszédében az ipari terület folyamatos fejlődését, bővülését emelte ki, amit azért is nevezett “csodának”, mert a válság évei még nem múltak el, s egyre ritkábbak az alapkőletételi ünnepségek.

Ebben az ipari parkban mégis előre haladunk, ez az ipari park fejlődik, él – fogalmazott Beke László, ami szerinte egyrészt az óriási munkának, valamint Tatabánya és Környe együttmunkálkodásának, összefogásának köszönhető. A polgármester azért is kifejezte örömét, mert egy német cég veti meg lábát ezen a területen, hiszen köztudott, hogy Környe a mai napig őrzi a német ősök gyökereit, ápolja hagyományait.

A környei Henkel üzem várhatóan 2012-ig kezdi el működését, s három gyárból telepítik át ide a termelést. Egy lengyel gyár egy része és egy angliai üzem termelése kerül Magyarországra, valamint a Henkel Magyarország Kft. jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is az új üzembe költözik.

Megosztás