Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A koronavírus járvány miatt az évzáróval egyetemben a nyugdíjba vonuló pedagógusok köszöntése is elmaradt júniusban a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában, a kollektíva családias hangulatú összejövetelen, augusztus 28-án köszönt el a kollégáktól: Csóra Jánosnétól, Gondek Katalintól, Királyné Kollerits Valériától, Láng Évától, Szarka Katalintól és Sárköziné Kovács Máriától.

A változások, életünk fordulópontjai mindig izgalommal, és a legtöbbször talán félelemmel is töltenek el bennünket. Miért is? Talán azért, mert megijedünk, tartunk az előttünk álló, a ránk váró ismeretlen helyzettől. Ez a mostani változás bizonyosan nem a könnyebbek közé tartozik az ember életében, életetekben. Különösen igaz ez akkor, amikor az ember munkája, nemcsak a mindennapok szükséges kötelessége, hanem a hivatása is. Olyan pedagógusok vagytok, akiknek, már bizonyosan voltak a pályáján hullámvölgyek, nehezebb időszakok a szépek mellett, de mindvégig meg tudtátok őrizni személyiségeteket, kitartottatok azok mellett az elvek mellett, amelyeket fontosnak tartotok. Akkor is, ha az esetleg nem mindenkinek tetszett.

Birtokoljátok azt az értéket, amely a tanári pályán a szakmai tudás mellett legalább olyan fontos, a gyermekek iránti szeretetet. Különleges értéknek tartom, s ezt kívánom minden pályán lévő társamnak, s jómagamnak is, hogy a megújulás, amelyhez idővel természetesen némi fáradtság is társul, a szakmai életünk teljes időszakán kitartson. Ti képesek voltatok erre… Még egy utolsó próba elé állított benneteket az utolsó félév is, a digitális tanrend bevezetésével. De ezt is megcsináltátok! – így búcsúzott a kollégák nevében Magyarits Katalin intézményvezető, aki valamennyi elköszönő pedagógus számára azt kívánta, hogy találják meg a pihenő idő alatt azt az örömöt, lelki nyugalmat, amely boldoggá, teljessé teheti az életüket, s mindehhez párosuljon jó egészség.

Királyné Kollerits Valéria 39, Csóra Jánosné 38, Gondek Katalin szintén 38, Szarka Katalin 34, Láng Éva 28, Sárköziné Kovács Mária 10 év után búcsúzott a környei iskolától, a kollégáktól és a diákoktól. Valamennyien szívvel-lélekkel, teljes odaadással végezték a munkájukat, nevelték, oktatták elkötelezetten, lelkiismeretesen az általános iskolai korosztályt, tudásuk legjavát adva.

Megosztás