Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár a tavalyinál némileg kevesebb embert sikerült megmozgatni a szombat délelőtti Tó-futással Környén, a hangulat rangosabb versenyekéhez közelített. A program egyrészt a „Mozdítsd meg KÖRNYEzeted! tömegsport-sorozat újabb állomása, másrészt pedig a szervezők a rendezvénnyel is tisztelegni kívánnak 1956 hősei előtt.

A szurkolótábor már az ovisok rajtjánál rákezdett. Knapp Flórát buzdították, aki három fiú mellett egyedüli lányként szállt versenybe, s meghálálva nevének ütemes skandálását, az 500 méteres táv után másodikként ért célba, viszont egyetlen kislányként megszerezte aranyérmet. A fiúknál Mucsi Gergő bizonyult a leggyorsabbnak, ő már tavaly is bezsebelte a legfényesebben csillogó érmet a minden versenyzőnek járó sportszelet és üdítő mellé.

A kisiskolásokra másfél kilométer várt, a lányoknál Nagy Lilla, a fiúknál Labossa Döme ért elsőként célba. A többi nevező teljes tókört teljesített, s nem akadt egy sem, akinek hosszabb-rövidebb időre ne lett volna vele együtt futó, buzdító kísérője, vagy célba érkezését ne fogadták volna hangos „szép volt!” felkiáltással.

A középiskolások között nem rajtolt el hölgy versenyző, a fiúknál az első helyet Fóthi Zoltán szerezte meg, míg a felnőtteknél dr. Takács Piroska és Markoth András volt a leggyorsabb. Demeter János kétszeresen is újrázott, hiszen a senioroknál tavaly is az ő nyakába került az aranyérem, s a családok között is a Demeter família lett az első. A két kiváló eredményt megismételték, sőt, a családok megmérettetésénél rajt-cél győzelmet arattak, mivel – a szervezők bátorítása ellenére – ebben a kategóriában még a biztos dobogós helyezés reményében sem vállalta senki más a táv teljesítését.

Megosztás