Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5idősek-juniálisValahogy nincs szerencséje az időjárással a környei Idősek Klubjának, mert bár az eltelt két évben már hagyományt teremtettek az évszakköszöntő programokkal, nem mindig voltak kegyesek hozzájuk az égiek. A hétfői juniálist is szabadtéri, „sátoros” összejövetelre tervezték, az eső miatt végül az épületben tartották meg. De jó hangulatban ott sem volt hiány…

A hétköznapi, megszokott beszélgetéseket, közös elfoglaltságokat színesítik már jó ideje a környei Idősek Klubjában a visszatérő, vidám hangulatú évszakköszöntő és különböző ünnepekhez kapcsolódó programok, melyeknek elmaradhatatlan vendégei a vértessomlói klubtársak is. S természetesen olyan összejövetel is volt, amikor ők látták vendégül a klub környei tagjait.

Halász-Becker Anita szolgálatvezető új barátságok szövődését is célul tűzte ki, májusban például a térségben, Tatabányán, Tarjánban, Vértesszőlősön működő otthonokból, klubokból is érkeztek vendégek,3idősek-juniális hétfőn pedig a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézet lakói hoztak csengettyűmuzsikát Környére, s faragott kézműves alkotásaikat is megmutatták, amelyek elkészülte Dieter Thane-nek köszönhető.

A hétfői összejövetel során minden bizonnyal többen nem is értették, hogy miért szólal meg egyszer csak németül az egyik „csengettyűs” és sarkallja tapsra énekével a jelenlévőket. Ő volt Dieter Thane, aki a kömlődi intézettel kapcsolatban álló németországi Bielefeld település révén ismerkedett meg a Környétől pár kilométerre található intézmény vezetőivel, gondozottaival. 6idősek-juniálisŐ maga nyugdíjba vonulásáig egy olyan műhelyben dolgozott Észak-Németországban, ahol sérültekkel is foglalkoztak. Mivel egyáltalán nem volt számára ismeretlen a fogyatékossággal élőkkel való munkálkodás, a kömlődi intézetben nagyjából négy esztendeje elindította a „fa műhelyt”, amelyben a mai napig sorra készülnek az ízléses használati és dísztárgyak, s ahová van, hogy évente többször is ellátogat.

Dieter Thane Környére sem érkezett üres kézzel: az intézet lakóinak műsora után egy fából készült szélharangot ajándékozott a környei klubnak, s mint kiderült, ezzel a szolgálatvezető álmát váltotta valóra, hiszen már régóta szeretett volna ilyen mennyezeti kedves díszt a központi közösségi térbe.

10idősek-juniálisA folytatásban Szilbereki Katalin a ’60-’70-es évekbe hívta időutazásra a hölgyeket, urakat például az „Árva fiú”-val, némi „Su-su-bolondsággal”, s a „Most kéne abbahagyni” slágerekkel, ám a juniális még véletlenül sem ért véget. Sőt, 15idősek-juniálisa meglepetés csak ezután érkezett: a napokban születésnapját ünneplő vértessomlói 90 esztendős Dodonka Lászlónét köszöntötte Halász-Becker Anita és Koller Viola vértessomlói szociális gondozó, majd következett a vendéglátás ízletes szendvicsekkel, édes falatokkal.

1idősek-juniális2idősek-juniális 4idősek-juniális 7idősek-juniális 8idősek-juniális 9idősek-juniális 11idősek-juniális 13idősek-juniális 16idősek-juniális 17idősek-juniális18idősek-juniális

 

Megosztás