Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kész.Pénz. K&H vetélkedő 002Idén negyedik alkalommal,” Zsebpénztől a bankszámláig” mottóval hirdették meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, s minden korábbi nevezési rekord megdőlt: 224 település 350 iskolájából 1081 érvényes pályázat érkezett. A környei „Füstifecskék” csapata hajszállal csúszott csak le az országos döntőben való részvételről.

Ebben az évben 4700 diák mérte össze pénzügyi tudását a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő első, online fordulójában, tehát minden eddigieknél jobban kellett teljesíteniük a tanulóknak, ha be akartak jutni a középdöntőbe, ahol csak az ország 160 legügyesebb csapatának jutott hely. Kész.Pénz. K&H vetélkedő 006Régiónkból (Komárom-Esztergom, Fejér és Győr-Moson-Sopron megye) korcsoportonként az öt legjobb csapat vehetett részt hétfőn a Győrben megrendezett középdöntőn, eddigi eredményei alapján ott lehetett a Kisfaludy Mihály Általános Iskola „Füstifecskék” elnevezésű formációja. Rájuk és versenytársaikra totó várt, bankjegyismereti feladványok, összekeveredett, pénzügyi témájú mondatok helyes sorrendbe helyezése és szituációs gyakorlatok. Előzetesen saját, hitelességet igazoló biztonsági jegyekkel ellátott bankjegyet is terveztek a tanulók, a „környei ezres” így néz ki a gyerekek leírása alapján:

bankjegy„A bankjegy elejére füstifecskét rajzoltunk, mert a csapatunk már több éve versenyez ezzel a névvel. Ez a név több megmérettetésen is sikert, jó eredményeket hozott, gondoltuk, itt is bevetjük. A hátoldalra pedig lakóhelyünk, Környe katolikus templomát rajzoltuk. A bankjegy alapszíne piros lett, mert a tanító néninknek ez a kedvenc színe.”

AKész.Pénz. K&H vetélkedő 043 „Füstifecskék” végül ragyogóan szerepeltek Győrben, s csupán egyetlen hajszállal, fél ponttal maradtak le az országos döntőben való szereplést jelentő első helyről. Gratulálunk a csapat tagjainak, Fehér Fanninak, Labossa Lucának, Németh Liliennek, Szücs Kingának, Tóth Hunornak, és felkészítőjüknek, Staudinger Ágotának!

Kész.Pénz. K&H vetélkedő 034 Kész.Pénz. K&H vetélkedő 028 Kész.Pénz. K&H vetélkedő 029 Kész.Pénz. K&H vetélkedő 033

Megosztás