Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

20nyárköszöntőJó a csapat! – buzdította a kevésbé bátrakat is táncra „Bulis Vili” péntek délelőtt a környei Idősek Klubja kertjében, ahol egyre vidámabbá vált a hangulat. A mintegy nyolcvan vendéget a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból, Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról invitálták Környére azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megszínesítsék mindennapjaikat, új ismeretségeket, barátságokat kössenek.

Környén 1969 óta működik szociális ellátás a falu központjában, pár méterre a tó partjáról, gyönyörű, festői környezetben. A szociális alapszolgáltatás keretein belül szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást és jelzőrendszeres házi segítségnyújtást biztosítanak, korábban az önkormányzat, 2008 júniusától a Tatabányai Egyesített Szociális Intézmény működtetésében.

1nyárköszöntőA nyugdíjas éveket, az időskort is felelősséggel, felkészülve kell megélni, célokat, tartalommal megtölteni, ami nem könnyű feladat – hangzott el a hagyományteremtő program kezdetén Halász-Becker Anita szolgálatvezetőtől, aki köszönetét fejezte ki a jelenlegi működtető, valamint a környei önkormányzat számára a feladatellátásukhoz folyamatosan nyújtott áldozatkész segítségért.

3nyárköszöntőA vendégektől azt kérte, hogy töltsék vidáman és aktívan a délelőttöt, felejtsék el a mindennapi gondokat, beszélgessenek, szerezzenek új barátokat. A vidám hangulat megteremtéséből a szikrázó napsütés és csodálatos környezet, a finom falatok, no meg „Bulis Vili” mellett természetesen maguk a résztvevők is alaposan kivették a részüket. Voltak, akik dalcsokorral érkeztek, voltak, akik rövid, humoros történetekkel, mások nótafelismerésből vizsgáztatták társaikat, többen csapatokat alkotva activityztek, az épületben kiállított faragott, horgolt, csuhéból készített kézműves remekek pedig azt jelezték, hogy bizony az időskori napok is telhetnek boldogságban, tartalmasan, értéket teremtve.

8nyárköszöntőKoller Viola vértessomlói szociális gondozó a találkozás, az összetartozás üzenetét így fogalmazta meg: remélem, érzik, hogy minden szó mögött tiszta szándék áll, ami nem több, nem kevesebb, mint segítő kéznyújtás a hétköznapokon, gyertyagyújtás az ünnepnapokon. Minden hosszú út egy kis lépéssel kezdődik. Mi már sok ilyen kis lépést tettünk meg, hogy ehhez a naphoz elérkezzünk. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyen erőnk még sok-sok kis lépést tenni EGYÜTT…

2nyárköszöntő4nyárköszöntő 5nyárköszöntő 7nyárköszöntő 9nyárköszöntő 10nyárköszöntő 11nyárköszöntő 12nyárköszöntő 13nyárköszöntő 14nyárköszöntő 15nyárköszöntő 16nyárköszöntő 17nyárköszöntő 18nyárköszöntő 19nyárköszöntő 20nyárköszöntő 21nyárköszöntő22nyárköszöntő

 

Megosztás