Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Napra pontosan 252 éve, 1760. május 11-én született Kömlődön Pálóczi Horváth Ádám, korának jeles írója, költője, akinek tiszteletére immár ötödik alkalommal került sor pénteken a Közelebb Egymáshoz alapítvány versmondó versenyére a református templomban. A kétévente megrendezett eseményre a térség kilenc településéről, többek között Mocsáról, Dadról, Környéről, Szákszendről, Nagyigmándról és Oroszlányból érkeztek irodalomkedvelő fiatalok, hogy négy korosztályban mérjék össze előadói tudásukat. Az 53 versenyző két alsó tagozatos és két felső tagozatos csoportban állt a zsűri elé, melynek elnöki tisztét a neves színész, Bács Ferenc vállalta el.

A versenyzőket és a megjelent vendégeket a rövid áhítatot követően Gerecsei Zsolt, a rendező szervezet elnöke köszöntötte, majd megkezdődött a nemes versengés, mely során a fiatalabb korosztályok szabadon választott műveket, míg az idősebbek magyar szerzők hazafias verseit adták elő.

A közel kétórás bemutatót követően a zsűri visszavonult a döntéshozatalhoz, míg a jelenlévők felkeresték a templom szomszédságában Pálóczi Horváth Ádám szülőházát, ahol megkoszorúzták a költő emléktábláját.

Bács Ferenc zsűrielnök értékelésében külön kiemelte a verseny magas színvonalát, majd átadta az elismeréseket a győzteseknek, köztük a környei Füstös Bencének, aki a 7-8. évfolyamosok között ért el harmadik helyezést.

 

Megosztás