Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

kisfaludy-iskola-cimerJanuár 16-án kezdődik a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola grafika és néptánc tanszakos diákjainak nyílt félévi vizsgái, illetve bemutatóinak sora. A művészeti iskolás néptáncosok csoportvizsgái rendhagyóan, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett programokhoz kapcsolódóan a Művelődési Házban zárulnak január 20-án.  

Az alsó tagozat csoportjai nyitják az általános iskola néptánc tagozata nyílt félévi vizsgáinak sorát január 16-án, hétfőn délután fél 4-től. A felsősök 19-én, csütörtökön 16.30-tól adnak számot tudásukról.

Soltész László tanítványai, a grafika tanszakos diákok 18-án, szerdán 15 és 18 óra között mutatják meg, mennyire tehetségesek, mennyire sikerült elsajátítaniuk a képzőművészet alapjait, illetve fejleszteni tudásukat, kézügyességüket.

A tagozat néptánc-pedagógusa, László Márta az óvodás előképzős tánccsoportok szüleit, nagyszüleit is bemutató órára invitálja a Vackor Óvoda és Bölcsődébe, őket 18-án, szerdán délután fél 4-től várja.

jancsi1_4A művészeti iskolás néptáncosok csoportvizsgái rendhagyóan, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett programokhoz kapcsolódóan a Művelődési Házban zárulnak január 20-án, pénteken. 16 órától László Márta vezetésével népi játszóház várja a falu apraját-nagyját, 16.30-tól a felvidéki Ekecsről érkező Kuttyomfitty Társulat előadásában a „Kukorica Jancsi, a Vitéz!” tekinthető meg. A műsorban Petőfi Sándor elbeszélő költeményét dolgozza fel a Kuttyomfitty Társulat humorral és tánccal bőven fűszerezve. A varázslatos történeten keresztül a nagyérdemű olyan érdekességeket is láthat, mint török hastáncot, barokk menüettet. Az előadásra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Művelődési Házban lehet hétköznapokon 10 és 17 óra között. Telefon: 473-091.

Megosztás