Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A néptánc tanszak diákjai nyitották a vizsgázók sorát a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a héten. Elsőként a 3-4. évfolyam diákjai adtak számot tudásukról, s mintha nem is vizsga lenne, az óra rendkívül jó hangulatban telt el.

A gyerekek nagyon sokat tanultak, fejlődtek tavaly óta, s a muzsikára önállóan kezdtek el táncolni. László Márta és Keltai Gábor ugyanis arra ösztönözte őket, hogy mutassák meg, mi van a „lábukban”, ha megszólal a zene. Ők viszont nemcsak, hogy megmutatták, de végül alig akarták abbahagyni a táncot, a jelenlévő szülők, nagyszülők, testvérek, kollégák és osztálytársak pedig nagy tapssal jutalmaztak egy-egy szóló produkciót.

Csütörtökön érkezett el a felsősök vizsgájának, illetve nyílt órájának a napja, de sajnos kevés gyerek hozzátartója fogadta el a szíves invitálást. Ők sajnálhatják, hiszen magas színvonalú produkciókról maradtak le, s a szívből jövő táncolás élményének öröméről.

Az alapfok 6. évfolyamosai már a művészeti alapvizsgára készülnek, ők az év végén tett vizsga után már a továbbképzőben folytathatják tanulmányaikat. A környei iskolában jelenleg nincs ilyen, de a következő tanévben ismét minősíttetni kell a művészeti iskolát, amivel egyidejűleg a továbbképző osztályokat is bevezetik.

Míg a táncosok azt mutatták meg, mi rejlik a lábukban, a grafika tanszakosok azt, milyen csodákra képes a kezük és kreatív fantáziájuk.

Soltész László grafika tanszakos diákjai jó hangulatú, vidám vizsgalégkört varázsoltak szerdán a terembe. Az elmélyült munka közben szinte csak a ceruzák, zsírkréták surrogását lehetett hallani, a vizsga végére pedig valóban csodálatos alkotások születtek, s minden diák sikeresen teljesítette a vizsga feladatait.

A néptánc tagozat félévi vizsgája január 21-én, szombaton Családi Nappal zárul. A táncteremben 14 órától kézműves foglakozások várnak kicsiket és nagyokat egyaránt, közben a kicsiknek népi játszóház lesz az ebédlőben, majd 16 és 18 óra között élő, zenés táncház a Kincső zenekar közreműködésével. A „belépő” hagyományosan egy tál sütemény, amit közösen fogyasztanak el majd a vendégek.

A szolfézs tanszak diákjainak féléves vizsgája január 25-én, szerdán 16.30-kor kezdődik az iskola könyvtárában. Saltzer Géza tanszakvezető a vizsgára szeretettel várja az anyukákat, apukákat és érdeklődőket!

A vizsgán vendégként fellép Saltzer Géza, akinek fuvola előadásában Bach, Honegger, Székely István és Paganini művek csendülnek fel, valamint Tatabánya Város Vegyeskarának Énekegyüttese, amely – a többi között – Taize, Praetorius, Mozart és Brahms műveket ad elő.

Megosztás