Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Igaz tűzharc a neve, ez játék, s „hajrá egyik, ne hagyd magad másik!” – köszöntötte a kecskédi, s vértessomlói alsó tagozatos gyerekeket csütörtök délután a környei általános iskolában Trézlné Staudinger Csilla intézményvezető, ám a buzdítás a „csaták” vívása során természetesen változott. Hajrá Környe! Hajrá Somló! Hajrá Kecskéd! zengett a két pályára osztott tornacsarnok úgy, hogy tán még a szomszédos településeken is hallották. 

A már hagyományos Farsangi Tűzharc Bajnokság múltja hosszú évekre nyúlik vissza, s bár ezúttal a sűrű programok miatt a maskarás időszak után rendezték meg Környén, a gyerkőcök lelkesedésén, játékörömén ez mit sem csorbított: minden egyes kidobott, azaz, a tűzharcban „elesett ellenfél” láttán hangos ovációban törtek ki.

A játék során tízfős csapatok küzdöttek egymás ellen szivacslabdával a fél tornaterem méretű pályán. Akit kidobtak a tűzharcban, az „fogolytáborba” jutott a fekete vonal mögött, de számukra sem ért véget a móka, hiszen arról az oldalról is ki lehetett dobni az ellenfelet. A játékidő ezúttal 10 perc volt, s a végén az döntött, hogy melyik csapatból maradt fenn több játékos a pályán, de olyan „küzdelem” is akadt, amikor még le sem telt az idő, s az egyik gárdából már valamennyien „elvéreztek”.

A két legkisebb, 1-2. évfolyam tűzharcait végül a kecskédi apróságok „élték” a legtovább túl, második lett a Környe II. csapata, harmadik a Vértessomló, s negyedik a Környe I.

A 3-4. osztályosok között arattak a hazaiak, a Környe I. nevéhez stílszerűen igazodva az első, míg a Környe II. a másik helyet szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak a kecskédi tűzharcosok, míg a negyedik helyen a vértessomlói kisdiákok végeztek.

Megosztás