Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu
a legjobbak és felkészítőikÖsszesen több mint ezerkétszázan vettek részt a tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskola által szervezett nyelvi vetélkedőn, a legjobbak között szerdán három környei diák, Pisch Tünde, Virga Kira és Beke Gábor vehetett át elismerést. 

A tatabányai Bányász Művelődési Otthonban köszöntötték szerdán a Kölcsey Ferenc Általános Iskola által szervezett magyar nyelvi vetélkedő díjazottjait és felkészítő tanáraikat. Bogárné Géber Zsuzsanna igazgató bevezetőjében kiemelte: a Kölcsey iskola diákjai és pedagógusai számára mindig is nagyon fontos volt a Himnusz születésének napja, s a háziversenyként indult vetélkedő ma már nemcsak Tatabánya összes iskoláját mozgatja meg, de a környező településekről is érkeznek megoldások.

 A mostani volt a 14. verseny több mint 1200 résztvevővel, és a levelezős fordulókat követően 27 iskola 171 tanulója jutott a döntőbe, a legeredményesebben versenyzők könyvjutalmat vehettek át. Mivel több kategóriában megosztott díjat adtak ki, végül 26-an örülhettek a megérdemelt jutalomnak, köztük a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény három diákja. A második osztályosok között 3. helyezést ért el Virga Kira, felkészítő tanára Demeterné Slezák Éva. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott az ötödikes Beke Gábor, valamint a hetedikes Pisch Tünde, mindkettejüket Ráczné Wiszt Vilma készítette fel.

 

Megosztás