Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3annusnéniTiszteld Atyádat és Anyádat, hogy jó dolgod és hosszú életed legyen e Földön! – szól a tanítás. Annus néni jól figyelt – megjegyezte, biztosan jól gyakorolta, s a hosszú élet megadatott neki és nővérének, s az az öröm is, hogy szerettei körében ünnepelheti 90. születésnapját – ezek a gondolatok is elhangzottak augusztus 12-én Karnuts Anna otthonában, ahol családja, szerettei, s az önkormányzat részéről dr. Beke Ernő képviselő és Popovicsné Erdei Ilona anyakönyvvezető köszöntötte a szépkorú Annus nénit születésnapja alkalmából.

Karnuts Anna 1925. augusztus 12-én Környén született, s az eltelt 90 esztendő sem szakította el szülőfalujától. 1947. december 1-jén kötötte össze élete szálát Rácz Istvánnal, otthonuk az egy Által-ér melletti ház lett, ahová örömükre 1948-ban megérkezett első gyermekük Mariska, aki még ma is édesanyjával tölti életét. 1951 decemberének nevezetes napján, szilveszterkor született fiúk, István. 2annusnéni1953-54-ben költöztek a jelenlegi családi fészekbe, ahol ma is éli szorgalmas mindennapjait. A sors 1971. október 8-án elszólította mellőle szeretett férjét, az elhivatott bányászként dolgozó Pista bácsit, aki a munkából hazafelé tartva közlekedési baleset áldozata lett. Annus néni erős akarattal viselte a fájdalmat, támaszként számíthatott gyermekeire, s ma már unokái, dédunokái is megszépítik, bearanyozzák életét.

5annusnéniA 90 esztendős ünnepelt még ma is süt, főz, finom süteményeket és tortákat készít, erejéhez mérten gondozza kertjét, s a remények szerint a még előtte álló esztendőket is erőben, egészségben, s legfőképpen örömben, boldogságban tölti szerettei körében.

11annusnéni1annusnéni 3annusnéni 6annusnéni 7annusnéni 8annusnéni 9annusnéni 10annusnéni

 

 

Megosztás