Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

lengyelAnyám nő volt, apám férfi, én vagyok a produktumuk. Beregszászon születtem, a mindenáron Kelet-Európává lefokozott Közép-Európában. Azt mondják, valaha magyarok voltunk. Ma ukrán vagyok… Mindent ember ártatlanul születik a világra, csak később nevelnek belőle embert. Hát én is így jártam. – vall magáról, sorsáról Korhely Lengyel János.

A történész, író, újságíró az „Egy dal, egy vers, egy mosoly” mottójú, a Környebányáért Alapítvány szervezésében és támogatásával megvalósuló programsorozat második vendégeként érkezett szombaton a helyi Közösségi Házba, s természetesen nem egyedül. Hozta magával a gondolatait, megzenésített verseit, aforizmáit, írásait, sajátos szarkasztikus humorát: „Egyetlen pozitív tulajdonságom, hogy élek, bár némelyek ezt is a hátrányomra írják… A remény hal meg utoljára, teteme kint szárad a napon, mert nincs, aki elkaparja…”

Dalban, versben, mosolyban tehát ezúttal sem volt hiány a környebányai Közösségi Házban, dalra, versre, mosolyra vágyókban talán kissé igen. De, ahogy Lengyel János is, jegyzi egy kötete hátoldalán, „Akinek nem ingere, ne hányja magára!”

A programsorozat harmadik vendége június második felében Gyenes Klára, Cserhát Irodalmi Díjas költő lesz.

Megosztás