Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Egyre több a tragédia Komárom-Esztergom megye útjain, 2 hét alatt 5 halálos kimenetelű közlekdési baleset történt. Ezek ismételten azt mutatják, hogy a nyári hónapokban jelentősen megemelkedik az anyagi káros, valamint a személyi sérüléssel, halállal járó közúti közlekedési balesetek száma. Vezessünk óvatosabban!

2 hét alatt 5 halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében. A legsúlyosabb július 9-én koraeste következett be az M1-es autópályán. Egy belga család járt szerencsétlenül. Ketten a helyszínen életüket vesztették, ketten pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Bár a baleset körülményei még nem tisztázottak, az elsődleges adatok szerint elalvás vagy a nagy hőség vezethetett a balesethez.

A kánikula jelentősen megviseli az úton közlekedők szervezetét. A nagy melegben a reflexek tompulnak, a járművezető figyelmetlenebbé, türelmetlenebbé, agresszívabbá válik. Gyakoribbá válik az úgynevezett elalvásos balesetek előfordulása is.

A nyári időszakban a kedvező útviszonyok hatására jelentősen nő a járművek sebessége és ezzel egyenesen arányosan emelkedik a baleseti kockázat, illetve a bekövetkezett baleseteknél a sérülések súlyossága.

A balesetmentes közlekedés érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy türelmesen, kellő önmérséklettel és a szabályokat betartva közlekedjenek. Mindig tartsanak valamilyen frissítő folyadékot maguknál, és gyakran fogyasszák azt. Indulás előtt szellőztetéssel, klímaberendezés használatával hűtsék le járművük utasterét, hosszabb utak alkalmával tartsanak többször rövidebb pihenőket.

A vakációzó kerékpáros és gyalogos gyerekekre fordítsanak kiemelt figyelmet, szívbetegként ne induljanak hosszabb útra. Ittasan soha ne üljenek a volán mögé, és használják a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági öv, bukósisak).

KEM RFK

Megosztás