Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kedves Környeiek!

Minden bizonnyal Önök is folyamatosan figyelemmel kísérik a híradásokat a koronavírus járvány terjedéséről, és Önök is értesültek róla, hogy a tatabányai kórház április 22-ei, reggeli tájékoztatása szerint 29 volt az intézményben felbukkant koronavírus miatt távollévő dolgozók száma, ami délutánra 41-re emelkedett. A 41 személy között vannak szoros kontaktok, vannak tünetes dolgozók, és vannak igazolt fertőzöttek. Tatabánya közelsége és a kórház, az egészségügyi dolgozók érintettsége miatt tehát a járvány a falu szempontjából abba a szakaszába lépett, amikor a közvetett, vagy közvetlen találkozások miatt bármelyikünk érintett, netán fertőzött lehet úgy, hogy jelenleg még nem tapasztal magán semmilyen tünetet.

A járvánnyal kapcsolatos információs megjelenésekben már korábban is használtam az egyéni felelősség kifejezést, melynek súlya most még tovább növekedett, hiszen nem tudhatjuk, él-e, dolgozik-e a faluban tünetmentes fertőzött. Kérem, mindenki fogadja meg és tartsa be a kormány és az önkormányzat által eddig hozott, és valószínűleg még a jövőben továbbszigorodó korlátozási intézkedéseket, sőt, ha úgy érzi, családi, ismerősi környezetben hozzon önmagára és szeretteire nézve akár még szigorúbbakat, amely a háztartáson kívül minimálisra csökkenti a személyes találkozásokat.

Az önkormányzat információi szerint jelen pillanatban hét személy van Környén házi karanténban, de az elrendelés oka számunkra nem ismert, így nem tudjuk, hogy beteg, vagy olyan személyről van-e szó, aki érintkezett fertőzöttel, esetleg külföldön járt? Kérem Önöket, ha a környezetükben él bármely ok miatt elrendelt házi karanténban személy, amennyiben módjuk van rá, azt a kötelező távolságtartással a maguk lehetőségei szerint segítsék, ne pedig kirekesszék! Olykor elegendő csupán egy „hogy vagy?” telefonhívás is…

Kedves Környeiek!

Szakemberektől gyakran hallani a járvány kapcsán a „berobban” kifejezést, a tetőzését van, aki májusra, van, aki júniusra prognosztizálja. Még hosszú, nehéz hetek várnak ránk, amit csak megértéssel, türelemmel lehet megkönnyíteni még akkor is, ha a korlátozó intézkedések a korábbiaknál megsokszorozott fegyelmet követelnek tőlünk! A napi „kellemetlenségeink” megélése mellett gondoljunk azokra, és óvjuk azokat, akik hivatásukból, munkájukból adódóan nem maradhatnak otthon, és akik a nap minden órájában küzdenek a vírus ellen.

Ezt a küzdelmet Önök is segíthetik, miután önkormányzatunk létrehozott egy elkülönített számlát, melyen a járványhelyzet kezelését támogató forintokat fogadja. A falu eddig is mindent megtett a szociális és egészségügyi alapellátás működésének biztosítása érdekében, és természetesen a jövőben is megteszi, de mellette szeretnénk rendszeresen segíteni a kórházi dolgozók étkeztetését (például ebédet vinni), élelmiszercsomagokat, a védekezéshez, a higiénikus környezet megteremtéséhez szükséges tisztítószereket, anyagokat, eszközöket juttatni el a  veszélyhelyzet miatt rossz szociális helyzetbe került környeiek számára.

Az adományokat az 50430309-10007479-es számlaszámon várjuk, kedvezményezett Környe Község Önkormányzata, a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: adomány.

Köszönjük, ha Ön is segít! És továbbra is kérjük: aki teheti, maradjon otthon! Vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

Megosztás