Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nettó 480 millió forintos beruházással készült el a BECOM Electronics Hungary Kft. új, 2 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnoka, melynek megépítéséhez 144 millió forintos uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő társaság. A cég új csarnokát, mellyel további 22 fő számára teremtett munkahelyet, pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

2006-ban egy 1 500 m2 alapterületű csarnokban kezdte meg működését a Tatabánya-Környe Ipari Parkban a BECOM Electronics Hungary Kft., s a társaság tevékenységének sikereit igazolja, hogy ez év májusában már bővítésbe kezdett. Az új, 2 ezer négyzetméter alapterületű csarnok megépítéséhez, a nettó 480 millió forint értékű beruházáshoz a társaság 144 millió forintos uniós támogatást nyert el.

A BECOM Electronics Hungary Kft. a már meglévő csarnokához kapcsolódó új épületben 1 000 m2 gyártórészt, 774 m2 alapanyag- és késztermék tárolására alkalmas raktárszekciót, valamint 251 m2 egyéb kiszolgáló helyiséget alakítottak ki, s gondoskodtak a korábban épített üzem hő- és füstmentesítéséről. A pályázat benyújtásának időpontjában 75 alkalmazottat foglalkoztatott a cég, s teljesítve pályázati vállalását, mára 97 főre növelte létszámukat.

Az osztrák székhelyű BECOM Electronics GmbH tulajdonában lévő társaság – a többi között – digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt olyan nagyhírű vállalatok részére, mint például a Panasonic, a Siemens Csoport, a GE-Medical. A társaság értékesítésének nettó árbevétele az elmúlt 3 üzleti év során folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az egymilliárd forintot. A BECOM az eltelt években jelentős összegeket ruházott be új technológiákba, bővítette kutatási- és fejlesztési részlegét, s még intenzívebbé alakította vásárlói- és partnerkapcsolatait. A társaság a jelenlegi gazdasági évben fennállása legjobb forgalmát éri el, s a magyar vállalat számára is rekordév lesz, hiszen a forgalom további 40%-kal, majdnem 7 millió euróra nő.

Az új csarnok pénteki avatóünnepségén Popovics György, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke kiemelte: a fejlesztés megtestesíti a jövőbe és Magyarországba, a magyar gazdaságba, a magyar munkaerőbe vetett bizalmat. Egy ilyen újonnan megnyílt csarnok önmagán túli üzenettel bír, ugyanis akik itt élnek ebben az országban, azok pontosan tudják, hogy milyen nagy szükség van Magyarország megújulására, s ez csak a munkán alapuló társadalmi berendezkedés révén lehetséges. Akik ezt felismerik, felismerték azok gyárakat alapítanak, új üzemcsarnokot építenek, hogy munkát adhassanak az embereknek – fogalmazott, zárásul azt kívánva, hogy a beruházás fontos mérföldkő legyen azon az úton, amelyen haladva közösen helyreállítható a termelőmunka becsülete és a tisztességes munkával történő gyarapodás eszménye is.

Országunk, városunk jól halad azon az úton, amely a munka alapú gazdaság megteremtése felé vezet. Én úgy látom, hogy a helyi gazdaságfejlesztés szövetséget igényel a kormányzat és az önkormányzatok között. Ehhez a szövetséghez meg kell teremteni a forrásokat, amelyek, mint a most csarnokavató is bizonyítja, az Új Széchenyi Tervben rendelkezésre állnak – hangzott el Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszédében. A polgármester azt is elmondta: az elmúlt években a megyeszékhely önkormányzata 32 pályázaton 3,5 milliárd forint uniós forrást hozott a városba. A tatabányai cégek megközelítőleg 4 milliárd forintot nyertek fejlesztésekre, és további 23 projekt kapott összesen 7 milliárdos támogatást. Ünnepi gondolatai végén elismerését és büszkeségét fejezte ki, hogy a Becom Electronics Hungary Kft. egyik meghatározó szereplője lett a magyar elektronikai piacnak.

Johann Bock, a BECOM Electronics Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezetője a gyakran újragondolt projekt kapcsán elmondta: 25 évvel ezelőtt a cég alapítói azt az ambiciózus célt tűzték maguk elé, hogy 300 munkahelyet hoznak létre Hochstraß községben, a vezetés jelenlegi célja pedig, hogy a tatabányai gyártóhelyen 250 munkahelyet létesítsenek, ezért a bővítésbe 2 millió eurót fektettek. Terveikben az is szerepel, hogy a BECOM csoporton belül a tatabányai egység középtávon új és jövőbe mutató technológiát alkalmazó autonóm gyártóhellyé váljon. A helyiségeket úgy töltjük meg élettel, hogy birtokba vesszük. Tegyünk azért, hogy ezekben a helyiségekben a kommunikáció, a kreativitás és a felelősségteljes együttműködés szelleme leljen otthonra. S ez által minél több magyar állampolgár találjon itt számára kedvező munkahelyet, a továbbiakban pedig szolgálja ez a beruházás a magyar gazdaság fellendülését – zárta gondolatait Johann Bock.

Beke László, Környe Község polgármestere pohárköszöntőjében Márton naphoz kapcsolódóan méltatta a beruházás jelentőségét, hiszen a népszokás szerint ezen a napon zárták le a mezőgazdaságban az éves munkákat, s tartottak bőséges lakomákat. Bár a beruházás megvalósulása nem ölelt fel egy teljes esztendőt, mégis rendkívül fontos időszak áll a társaság mögött. A menedzsment és az itt dolgozók számára azonban Márton nap hagyományával ellentétben nem érkezett el a téli pihenés időszaka, hiszen további, nagyléptékű tervek várnak megvalósításra. Kívánom, hogy a fejlődés útján kitűzött céljaikat érjék el, s időről-időre lehessünk hasonló, a cég és a térség gyarapodását ünneplő események résztvevői – fogalmazott a pezsgős koccintás előtt a polgármester.

A következő időszakban a BECOM mintegy 820 millió forint értékű technológiai korszerűsítést hajt végre, mellyel jelentősen növelheti a kibocsátási volument, s amelytől versenypiaci pozíciójának továbberősödését várja. A stratégiai célok között a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő üzem fejlesztéseként jövőre tervezik az autógyártási termékekre vonatkozó műszaki szabványok tanúsítványainak megszerzését, hogy a már meglévő csúcstechnológiát még jobban kiépíthessék, s ezzel megalapozzák a BECOM Electronics Hungary Kft., mint önálló vállalat piaci helyét.

Megosztás