Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

falunapsz50Tavaly a falunapon ajándékoztak Vértessomlónak a Krisztina Cukrászda tulajdonosai egy defibrillátort s minden bizonnyal senki sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan szükség lesz a használatára.

Szombaton a Sváb Kupa záró fordulójának adott otthont a vértessomlói általános iskola tornaterme, ahol az első mérkőzésen a Kecskéd 5-4 arányú győzelmet aratott a Várgesztes felett. A Vértessomló – Környe összecsapás azonban 1-1-es állásnál félbeszakadt, mert a vendégcsapat egyik játékosa összeesett a pályán, s a segítségére sietők nem tapasztaltak életfunkciókat. Herbert Gábor és Krüpl Zoltán lélegeztette a környei férfit, Magyar László szívmasszázst alkalmazott, Richter Tamás pedig az iskolában elhelyezett defibrillátort kezelte a mentők megérkezéséig, akik folytatták az életmentést. A szakemberek úgy vélték, hogy a férfi életét a készülék és annak kezelői mentették meg.

A somlói focisták úgy tudják, hogy a férfit Székesfehérvárra szállították, s információik szerint Gánt magasságában visszanyerte eszméletét, emlékezett a történtekre. richtertamásAz pedig már talán a sorsnak köszönhető, hogy Vértessomlóról három hete tízen vettek részt, köztük Richter Tamás is, egy olyan tanfolyamon, amelyen az életmentő készülék helyes használatát sajátították el. A forduló további mérkőzései természetesen elmaradtak, az egyetlen teljes mértékben lejátszott meccs eredménye alapján a Kecskédet kiáltották ki győztesnek.

A délelőtti utánpótlás összecsapások során az U12-es korosztály gyerkőcei a már megszokott lelkesedéssel rúgták a bőrt. 2sváb-kupaA fordulót az Oroszlány nyerte meg, második lett a Vértessomló, harmadik a Kecskéd és negyedik a Környe, az összesített rangsorban azonban változott a legjobb három együttes sorrendje. A II. Sváb Kupa Utánpótlás Labdarúgó tornában a Kecskéd bizonyult a legjobbnak, második helyre szorítva az Oroszlányt és harmadikra a Vértessomlót.

3sváb-kupa5sváb-kupa8sváb-kupa

 

Megosztás