Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

26karácsonyfaAngyalkák, hóemberek, csillagocskák, aranyosan fénylő masnik, színes ajándékdobozok készültek szombat délután a Művelődési Házban a gyerekek, anyukák, apukák, nagymamák szorgoskodásának köszönhetően, hiszen elérkezett Advent második hétvégéje, azaz, a falu karácsonyfájának ünnepi díszbe öltöztetése.

11karácsonyfaA majdnem 8 méteres, gyönyörű ezüstfenyő 25 esztendeig ékesítette Anda Károlyné kertjét, s a család idén úgy határozott, felajánlják a falu számára, így mostantól Környe központjában hirdeti, hogy hamarosan elérkezik a szeretet ünnepe. Az örökzöldre Friedrich Gyula irányítása mellett jó 60 méternyi fényfüzér került, s megszámlálhatatlan csodaszép dísz, melyeket a fogvacogtató hidegben még a legkisebbek is lelkesen és izgatottan aggattak a tűlevelekre.

10karácsonyfaKöszönet a közmunkásoknak, akik Varga Sándor vezetésével gondoskodtak a fenyő kivágásáról, elszállításáról és elhelyezéséről, amely bizony a viharos szélben a fa méretei miatt nem kis feladatot jelentett. Külön köszönet Prekob Györgynek, aki a karácsonyi időszakban évek óta önzetlenül nyújt segítséget darus autójával és munkatársaival az adventi vásár faházainak és a falu karácsonyfájának szállításában.

Községünkben évek óta hagyomány, hogy helyiek ajánlják fel a fenyőfákat, melyek később különböző helyszíneken tündökölnek ünnepi díszben. Az önkormányzat felhívására idén is számosan jelentkeztek, számukra is köszönjük a felajánlásokat. Pachl Béla rövid tűlevelű ezüstje a templomban, míg Wéber Ferencné normand fenyője a Művelődési Ház színpadán ölti magára a karácsonyi díszeket, s az örökzöldekből jut az általános iskolába és az óvodába is.

Az adventi programok természetesen folytatódnak, hiszen december 14-én délután 2 és fél 5 között a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde, valamint a Művelődési Ház karácsonyi szöszmötölőre (ajándékok, dekorációk készítése) várja a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket. Ugyanezen a napon a Környei Katolikus Karitász szervezi meg a már hagyományos Karácsony előtti tartós élelmiszergyűjtését a rászorulók részére. Az adományokat a szervezet szombaton 15 és 17 óra között gyűjti a Katolikus templom sekrestyéjében. Másnap, Advent harmadik vasárnapján, december 15-én, a szentmise után, 12 és 14 óra között „krumpliebédre” várja szeretettel a Karitász a Közösségi és Tájházban azokat a jóakaratú és nem csak hívő embereket, akik aznapi ebédjük árát felajánlják hátrányos helyzetű testvéreiknek.

Karácsonyi ráhangoló vár mindenkit december 15-én 10.30-tól a Római Katolikus Templomban, ahol a Madrigál Énekegyüttes nyújtja át karácsonyi dalokból készített szeretetcsokrát Saltzer Géza vezetésével. A koncert résztvevőinek adományait az egyházközség a Környei Katolikus Karitász számára ajánlja fel, amely idén is szeretné megszépíteni a rászoruló testvérek ünnepét.

1karácsonyfa 2karácsonyfa 3karácsonyfa 4karácsonyfa 5karácsonyfa 6karácsonyfa 7karácsonyfa 8karácsonyfa 9karácsonyfa 12karácsonyfa 13karácsonyfa 14karácsonyfa 15karácsonyfa 17karácsonyfa 18karácsonyfa 19karácsonyfa 20karácsonyfa 21karácsonyfa 22karácsonyfa 23karácsonyfa 24karácsonyfa 25karácsonyfa27karácsonyfa

 

 

Megosztás