Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tizennégy környei vállalkozás, s egy alapítvány összefogásának, anyagi áldozatvállalásának köszönhetően mostantól az egykori mezőgazdasági kombinát portáján egy modern, hordozható defibrillátor áll rendelkezésre, ha a sors úgy hozná, életet menthessen.

663 ezer forint értékű modern, a laikusok által is használható hordozható defibrillátort vásároltak környei vállalkozások, az életmentő készüléket az egykori mezőgazdasági kombinát főbejáratának portáján helyezték el, ahol 24 órás a szolgálat, így a nap bármely szakában elérhető.

Az életmentő készülék megvásárlására Dr. Árendás József háziorvos tett javaslatot a Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjének, aki a feladat végrehajtásával, s a koordinációval Becker Antalt, a Környe Major Kft. rendészeti vezetőjét bízta meg. A területen ma húsz, különböző méretű gazdasági társaság működik, összességében mintegy 300 főt alkalmazva. A cégek közül 14-en járultak hozzá a Munkásvédelmi Alapítványon keresztül az életmentő készülék megvásárlásához. A társaságok összesen 600 ezer forintot ajánlottak fel, a hiányzó 63 ezer forintot az alapítvány biztosította.

A portaszolgálatot ellátó vagyonőrök, s a vállalkozások munkatársai a napokban már „kiképzést” is kaptak Dr. Árendás József háziorvostól, aki nemcsak a defibrillátor főbb jellemzőiről, használatáról tájékoztatott, de elsősegély-nyújtási ismereteiket is felfrissítette.

Mint Becker Antal elmondta, a látottak alapján valóban a nem szakképzettek számára is egyszerűen kezelhető a készülék, amely folyamatosan hangutasításokkal látja el a használóját, de természetesen abban bíznak, hogy egyszer sem kell majd bekapcsolniuk. A rendészeti vezető azt is kiemelte: a defibrillátor természetesen nem csak azon társaságok rendelkezésére áll, amelyek anyagilag is támogatták a megvásárlását, sőt, ha úgy adódik, hogy mentősöknek, orvosnak lesz szüksége rá, akkor számukra is éjjel-nappal elérhető a portán.

Környén a jelenlegivel együtt már négy modern hordozható defibrillátor található, kettő a háziorvosi körzetekben, egy a gyermekorvosnál, egy pedig a vállalkozásoknak köszönhetően mostantól a Vagyonkezelő Kft. portáján.

Bár a berendezés nem szerepel a rendelőintézetek számára kötelezően biztosítandó minimumfelvételek között, két készüléket márciusban önerőből vásárolt meg az önkormányzat, s adott át a gyógyászoknak, mivel a Szent Rókus Rendelő egy több mint tíz éves készülékkel rendelkezett, modernebb kivitelű csupán az 1-es számú háziorvosi körzetben volt elérhető.

Dr. Árendás József nevéhez az eltelt évek során három újraélesztés fűződik, idén február végén pedig dr. Bublovics Péter háziorvos is sikerrel mentette meg a defibrillátornak köszönhetően egy 60 éves férfi életét.

A hordozható defibrillátor megvásárlását támogatták:

ARTEST-FORM KFT.

ATIS KFT.

DEVAFEED KFT.

FÉMEX KFT.

GELATO ITALIANO KFT.

GÉNIUSZ TRADE KFT.

KOLLÁR-VILL BT.

KÖRNYE MAJOR KFT.

KÖRNYEI VAGYONKEZELŐ KFT.

MUT-HUNGÁRIA KFT.

PINKVIN KFT.

TRANSINTERTOP KFT.

VG BT.

2 DD COLORS KFT.

MUNKÁSVÉDELMI ALAPÍTVÁNY KÖRNYE

Megosztás