Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Voltaképpen kegyesek voltak az égiek a környei Családi Majálishoz, hiszen – bár borongós és olykor kissé vacogtató volt az időjárás vasárnap – az eső csak este 6 órakor kezdett rá, s űzte el a vendégeket a tó partjáról, de akkor sem mindenkit.

A már hagyományos főzőverseny nevezőit sem rettentették el a meteorológiai előrejelzések, reggeltől 24 bográcsban rotyogtak az ételek, többnyire vadpörköltek, de akadt paprikás krumpli, halászlé, sőt, pulykahere pörkölt is.

A délelőtti családi sportversenyre már nem tolongtak a jelentkezők, úgy tűnt, a majálisozók inkább nézni szeretik az ügyességi feladatokat, mintsem végrehajtani. A három nevező csapat közül végül a Bogár család bizonyult a legsportosabbnak és leggyorsabbnak.

Igaz haloványan, de még a Nap is kikukucskált délután 2 órakor, amikor megérkeztek az apró mazsorettek, életük első fellépésén bizonyítva, hogy pár hónap után milyen ügyesen bánnak a bottal. A pici táncos lányok csoportja tavaly októberben alakult, s számos támogatónak köszönhetően végül sikerült megvásárolniuk a fellépő ruhákat, így boldogan masírozhattak a tó partján a vendégek vastapsa közepette. A gyerekek arról sem feledkeztek meg, hogy mit ünnepelünk május első vasárnapján, fellépésük végén versekkel, s egy-egy szál virággal ajándékozták meg az édesanyákat.

Tavaly bírálatként fogalmaztuk meg, hogy túlsózták az ételeket. Hát idén átestek a ló másik oldalára, nagyon csínján bántak a sóval és fűszerekkel, a paradicsomot viszont nem sajnálták – ezt már Geiszt Imréné, az iskola konyhájának vezető szakácsnője, s Lehrreich Nándor, a kulturális bizottság tagja, a főzőverseny zsűrije állapította meg a bográcsokban készült étkeket kóstolgatva. A sok paradicsom lett a veszte a 20 esztendős Varga Péternek is, aki a zsűri szerint igen ízletes vadpörköltet készített, s csak a piros zöldség mennyiségén múlt, hogy nem vitte haza a Vándor Fakanalat.

Az eredményhirdetés során végül kiderült, hogy a Sváb Partit idén megfosztották a képzeletbeli trónjától, melyet két évig birtokolt, hiszen a muflon-, vaddisznó-, s szarvashúsból készített pörköltjük idén csak a harmadik helyhez volt elegendő. A második helyen a Rovarok halászléje végzett, s a „bunda” bekiabálások közepette a Becker csapat séfe vehette át kakaspörköltjükért az első helyezettnek járó ajándékot, s a Vándor Fakanalat.

Megosztás