Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

7farsangMajdnem egy órán keresztül sorjáztak a maskarás diákok szombat délután az iskola tornatermében a szülők és a zsűri előtt, s az ítészek ezúttal sem voltak könnyű helyzetben, legfőképpen azért sem, mert az egyéni jelmezesek java megilletődötten viharzott el az asztaluk előtt.

A mulatságot a 2.b meglepetés produkciója nyitotta egy vurstlis lánchinta formájában, melyet az eltelt napokban nem kis munkával állítottak össze a gyerekek, 8farsangszülők, pedagógusok. Megérte viszont a fáradtság, hiszen forgó, pörgő előadásuk valóban karneváli hangulatot varázsolt a terem falai közé.

A maskarások a változó világnak is tükröt tartottak, hiszen míg évekkel ezelőtt jellemzően a klasszikus mese- és filmhősök, erdei állatok elevenedtek meg a téltemető mulatság során, addig az utóbbi esztendőkben, így idén is, némiképp apadt a királylányok, hercegnők, Piroskák, farkasok, nagymamák száma. Érkezett viszont illuminati, legoember, nindzsa, zöldszörny, csillagcsavar, mosógép, medúza, pom-pom lány, Szörnyella de Frász, s még (Ízirájder öcsém, ízirájder!) Csoki is bekerekezett az Üvegtigrisből. A popcorn, télanyu és a Túró Rudi kóstolóval igyekezett elnyerni az ítészek kitüntetett figyelmét és kegyeit, a Lipton tea viszont nagylelkűen a közönség sorait ajándékozta meg ízletes filtereivel.

A zsűri hagyományosan külön értékelte az alsós és felsős produkciókat. 21farsangA kicsik egyéni jelmezesei között a Lipton-teafiltert sorolta a legelső helyre, második lett a Mosógép, s harmadik a Hőlégballon. A csoportok közül a Szakács és a reggeli alapanyagai, azaz a bacon, tojás és toast kenyér végzett az élen, a Nagy hohoho horgászt a második, míg a Szultánt a háremével és zord anyósával a harmadik helyre utasítva.

137farsangA felsősöknél a Bolond kalapos szerezte meg az elsőséget, második lett a nemcsak jelmezt viselő, de produkcióval is készülő pantomim művész, s harmadik Csoki, a népszerű magyar vígjáték lúzere.

A dobogós helyezést elérők hagyományosan egy-egy finom tortát falatozhattak be a díjátadás után, s az első helyezettek egy-egy mozijegy vagy fürdő belépő között is választhattak a Szülői Munkaközösség jóvoltából.

Megosztás