Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

4vöröskereszt-kgyTovábbra is szép létszámot tudhat magáénak a Vöröskereszt környei szervezete, amelynek tavaly 346 tagja volt. Az eltelt esztendőben az alapszervezethez nyolcan csatlakoztak, őket külön is üdvözölte a szerdai évértékelőn Andor Ildikó titkár hozzátéve, hogy reményei szerint idén is gyarapodnak új tagokkal.

3vöröskereszt-kgy2013 hagyományosan mozgalmasan, eseménydúsan telt: az általános iskola elnyerte a Vöröskeresztes Bázis Iskola címet és külön alapszervezetté vált, a 17 évig tartó titkári teendőktől megváló és a Vöröskereszt Arany fokozatú kitüntetésével elismert Hartmann Mátyásné feladatait Andor Ildikó vette át. Májusban köszöntötték a jubiláló véradókat, egyébként a donorok tavaly négy alkalommal vehettek részt a községben véradáson.

7vöröskereszt-kgyA több mint száz önkéntes segítségének, szorgoskodásának köszönhetően az Idősek Napi programmal ismét felejthetetlen, szép élményeket szereztek a falu szép korú lakosai számára, decemberben pedig 70 karácsonyi csomagot készítettek nagycsaládosoknak, rászorulóknak.

1vöröskereszt-kgyA titkár beszámolója végén köszönetét fejezte ki a vezetőségi tagok, önkéntes segítők és kiemelten az aktívák – Dein Andrásné, Wittmann Istvánné, Rehoregh Ernőné, Erdelics Ernőné, Golda Andrásné, Rácz Béláné, Budaházi Jánosné, Futóné Bánáti Ildikó, Hartmann Mátyásné, Laki Ferencné, Bogyó Antalné, Barta Gizella, Vanyáné Kalocsai Mária, Erdei Józsefné, Kissné Ágoston Éva, Németh Amália, Kaszap N. Dánielné, Láng Éva és az Idősek Otthona dolgozói – számára, akiktől minden segítséget megkap, ha kéri.

5vöröskereszt-kgyAz Idősek Klubjának megkeresését is tolmácsolta, ők a programjaikhoz kértek az alapszervezettől támogatást. Mivel anyagi forrásaik korlátozottak, Andor Ildikó azt javasolta, hogy egy-egy tál süteménnyel, nyáron otthontermő gyümölccsel, szüretkor szőlővel és decemberben a gazdák a karácsonyi forralt bor elkészítéséhez 1-1 liter nedűvel járuljanak hozzá az idősek számára tartott rendezvények sikereihez.

Az egyebek napirend végül nem mindennapi meglepetést tartogatott a tagság számára. Kiderült, hogy az aktív hétköznapjaik és programjaik mellett centenáriumi évet is zártak tavaly. Mint a tikár elmondta, egy nyilvántartáshoz gyűjtötte össze a tagság részéről, hogy ki, mikor csatlakozott az alapszervezethez. Ekkor tűnt fel számára, hogy 1951-es belépő tagjuk is van, ezért „kutakodni” kezdett, vajon hány esztendős lehet a szervezet? 10vöröskereszt-kgyA dokumentumok jelentős része, majdnem négy évtizednyi megsemmisült annak idején egy tűzvészben, előkerült viszont az az Esztergomi Levéltárból származó irat, amely szerint 1913-ban alapították a Vöröskereszt környei alapszervezetét. Ha picit megkésve is, de a májusi taggyűlésükön szeretnék méltón megünnepelni a centenáriumot. Andor Ildikó az alkalomra egy kiállítást is tervez, ezért azt kéri, ha valaki rendelkezik régi környei vöröskeresztes relikviákkal, fotókkal, kitüntetésekkel, emléktárgyakkal, azt jelezze felé és a tárlat idejére bocsássa majd a rendelkezésükre.

 

Megosztás