Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Vackor ovisok vagyunk, Környe a mi kis falunk. Büszkék vagyunk magunkra, meseszép kis ovinkra… vackorosnak lenni jó!!! – zengett a Vackorinduló június 3-án a Vackor Óvoda és Bölcsőde aulájában, talán leghangosabban azoktól, akik bizony épp elbúcsúztak az intézménytől.

37-en készülnek az iskolába: a Gombacsoport teljes létszámmal, a Napocska, Nyuszi, Csiga „apróságai” közül néhányan, ők valamennyien az elmúlt években sokat játszottak, énekeltek, nevettek, még ha olykor, pityeregtek is.

Sok felfedezést tettetek a csoportszobában, a tornateremben, az óvoda udvarán, a tó körül. Kirándultatok, gyalogoltatok, bicikliztetek, vonatoztatok, virágokat ültettetek, madarakat etettetek. S közben sok-sok dalt, mesét, mondókát tanultatok… Most eljött az idő, amikor iskolába készültök. Kérlek benneteket, gondoljatok az óvodára sokat, és ügyesen tanuljatok majd az iskolában – szóltak az elköszönés gondolatai Pekár Zita óvodavezetőtől, melyhez az óvónénik énekekkel, a kisebb társak versekkel csatlakoztak, a nagyok pedig így verseltek az elválásról: itt játszottam három évig, nőttem, s velem nőtt a szék, a baba, a labda, az autó, tanultam verset, mesét. A csengőig ágaskodtam, most elérem könnyedén, s a kicsiknek most én mondom, te is megnősz kisöcsém! Holnap már nem csengetek be, nem játszom az udvaron, de három év örömével, megyek tovább utamon.

A búcsúzó apróságokat okos békás tolltartóval és ceruzákkal ajándékozta meg a Környe Óvodás Gyermekeiért Alapítvány, no meg egy szép mesekönyvvel, amelyből – amikor már ügyesen eligazodnak a betűk világában – ők mesélhetnek majd a kisebb testvéreiknek, társaiknak.

Megosztás