Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

megnyitó_13„Barangolások a természetben” címmel nyílt hétfőn a környei Művelődési Házban Füzi Sándor tatabányai amatőr festőművész tájkép festményeiből kiállítás, amely május 18-áig várja a látogatókat, s egyben sajátos szemszögével csalogat mindenkit a természetbe.

Kulisszatitok: Füzi Sándor a tárlat hétfői megnyitója előtt pár nappal, a Művelődési Ház nagytermének berendezése során hosszan és igen kritikus tekintettel „méregette” a kiállításra felsorakoztatott képek egymás mellettiségét. Vajon a téli jól mutat-e ott, a naplemente illik-e az őszi mellé?… Aprólékos gonddal rendezgette a témájában, méretében, keretezésében hasonló, vagy éppen eltérő festményeket, a vászonra vitt természetet, melyet, ha olykor túl kopárnak és egyhangúnak talált, kissé kiszínezett.

képek_05A megnyitóra érkezők minden bizonnyal nem is sejtették, hogy a művek nem csupán véletlenszerűen vonzzák a tekintetet, csak azt érezték, hogy jó ide megérkezni. Ahogy Pákai Ernő, a Tatabánya-Kertvárosi Művelődési Ház vezetője is fogalmazott a kiállítást megnyitva: megnyitó_11Füzi Sándor olyan festményeket készít, amelyek a ház falai közé varázsolják a természetet, s egyben arra hívnak, hogy induljunk az erdőbe, mezőre. Mindez az alkotó kivételes tehetségének és annak köszönhető, hogy mindig is közel állt hozzá a természet, s mindig is csodálattal figyelte az élőlényeket.

Ahogy a megnyitó során el is hangzott a 27 esztendős fiatalember önvallomásában: mindig szeretett rajzolni, de amikor a biológusi képzés során egyes tantárgyak kapcsán illusztrációkat kellett készíteni, ráébredt, hogy valami még lakozik benne. A művészi késztetéseinek 2010 végén engedett teret és ragadott ecsetet a készségeit autodidakta módon fejlesztő Füzi Sándor.

megnyitó_15Alkotásaiban sokszor ábrázol őszi tájat, hiszen ilyenkor a természet a színpaletta összes árnyalatát megjeleníti, s neki „csak” tudni kell leutánozni. De kedvenc évszakai közé sorolható a tél is. Bár sokan nem tartják érdekfeszítőnek a kopársága és egyszínűsége miatt, számára épp ez jelenti a feladatot: megtalálni azokat az árnyalatokat, melyekkel igazán varázslatossá lehet tenni…

Füzi Sándor kiállítása május 18-áig, hétköznaponként 13 és 17 óra között, valamint hétvégeken a rendezvények ideje alatt tekinthető meg a környei Művelődési Házban.

képekmegnyitó megnyitó_02 megnyitó_03 megnyitó_04 megnyitó_05 megnyitó_06 megnyitó_10 megnyitó_14 megnyitó_16 megnyitó_17 megnyitó_18 megnyitó_20 megnyitó_21 megnyitó_22 megnyitó_23megnyitó_24képek_07 képek_02 képek_03 képek_04 képek_06

 

Megosztás